Ralli 18.05.2016

Moottoripyörämestari ajoi voittoon Rallin Suomen Juniorimestaruuskisassa Salossa

Teijo Talot -ralli, EK1, Erkka Korpiaho. Kuva Marika Koliseva

Rallin Suomen Juniorimestaruustaistelu jatkui kauden kolmannelle osakilpailulla, TeijoTalot Rallilla, joka ajettiin Salossa 14.5.2016.

Kesäkauden avaus ajettiin upeilla reiteillä, joiden yhteispituus oli noin 60km, sisältäen seitsemän erikoiskoetta. Kilpailun kokonaispituus oli noin 200km.

Nopeinta vauhtia Salossa piti Junior SM:ssä Mitsubishi Lancer Evo kutosellaan ajava Erkka Korpiaho (Luokka 8, RSJM 5.), jonka voittoaika oli 30:58,1. Moottoripyörien puolella kansainvälistä menestystä niittänyt Korpiaho oli tyytyväinen suoristukseensa.

– Tuli kokemuksen puutteesta johtuva tilanne ensimmäisellä EK:lla, kun vettä tuli paljon ja oli luikasta. Joten ulkoilin hieman ojassa, tulin liian kovaa ysikymppi oikea-vasen -mutkaan. Siitä sitten kylkimyyryä, mutta nelikko nousi hyvin ylös ojasta ja matka jatkui. Pyörät harittivat tuon ulosajon jälkeen, mikä teki totta kai ajamisesta haasteellista. Muuten meni hyvin ajollisesti, ei muita virheitä, sanoi Korpiaho.

Teijo Talot -ralli, EK1, Olli Pollari. Kuva Marika Koliseva

Teijo Talot -ralli, EK1, Olli Pollari. Kuva Marika Koliseva

Kaksivetoisten nopein oli Olli Pollari (Luokka 7, RSJM 4) ajalla 32:30,1, alla BMW 325i. Pollarin BMW:ssä nousi viimeisellä pätkällä lämmöt tappiin ja voitto oli vaarassa valua käsistä.

– Lämmöt nousi vikalla pätkällä ja maalissa ne oli ihan tapissa, syytä ei ole vielä löytynyt. Maali tuli onneksi suoraan kisakeskukseen, joten ei ollut pitkää siirtymään. Omaa ajoa lähdettiin ajamaan ja tiesin, että sillä pitäisi vauhti riittää voittoon. Itelle sopii paremmin kesäajot ja kesällä on yleensä kulkenutkin paremmin, kertoi Pollari.

Mestaruussarja jatkuu 13.8.2016 Tengtools Rallilla Kiteellä.

Kaikki tulokset tästä.
Teksti Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli