Ralli 20.05.2017

Moottorin öljyvuoto keskeytti Salon rallin Riihimäellä

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Juha Salo ja Jarno Ottman ovat joutuneet keskeyttämään ralli SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailun Riihimäellä tekniseen vikaan. Kuva: Marko Mäkinen

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman ovat joutuneet keskeyttämään ralli SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailun Riihimäellä tekniseen vikaan.

Salon Peugeot 208 T16 R5:n moottorissa ilmeni öljyvuoto, joka pakotti karkkilalaisen rallin kolmannen EK:n jälkeen keskeyttämään. Edellisen kerran Salo on jäänyt SM-pisteittä Vaakuna-rallissa Mikkelissä helmikuussa 2014.

– Kolmannella EK:lla moottorissa ilmeni öljyvuoto. Ajoimme vielä huoltoon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Jos olisimme jatkaneet, moottori olisi tuhoutunut varmuudella, Salo kertasi keskeytystään.

Keskeytyshetkellä Salo ajoi rallissa viidentenä 12,4 sekuntia kärjestä.

– Ralli on välillä tällaistakin. Nyt tuli 0-pistettä ja sillä siisti – ei voi mitään. Reitti oli liukas, jopa yllättävänkin liukas. Kahdella ensimmäisellä EK:lla ajoni oli turhan varovaista, mutta kolmannella EK:lla saimme hyvän ajan vaikka öljyvalo jo paloi ja auton kulku oli hyytynyt.

– Mestaruustaistelu ei ole enää omissa käsissä, mutta ei auta kuin taistella. Kouvolassa yritetään uudelleen, Salo muistutti.

Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM O.K. Auto-ralli ajetaan kesäkuun 10. päivä Kouvolassa.

Teksti: Marko Mäkinen / Juha Salon Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli