Speedway 03.09.2017

Moottorikerhot panostavat juniorityöhön

Minikuskeja Seinäjoella lauantaina. Kuva: Timo Palmi

Seinäjoella järjestettiin lauantaina koeajopäivä speedwayn parissa. Seinäjoen Moottorikerho oli jakanut esitteitä ajopäivästä ennakkoon muun muassa paikallisille kouluille. Varkaus Racing Teamin junior academyn kuskit olivat myös saapuneet paikalle ja heille päivä toi kokemuksen uudesta radasta, tietenkin ajoharjoittelua unohtamatta. Päivän aikana radalla nähtiin lähes kaksikymmentä junioria Seinäjoelta sekä viiden kuljettajan iskuryhmä Varkaudesta.

Seinäjoen kerho oli tuonut paikalle kolme kerhon omaa pyörää. Ne olivatkin koko ajan menossa, ja ainoa, mikä aiheutti jonoa, oli varusteidenvaihtoruljanssi. Mutta tästäkin selvittiin kunnialla.

Kerho tarjosi myös kuljettajille ja huoltojoukoille ilmaiset tarjoilut kanttiinin puolelta, ja muun muassa sangollinen vohvelitaikinaa upposi lettuina junioreiden suihin. Tällainen vapaa tarjoilu on nykypäivänä sangen harvinaista. Aihettakommentoi Seinäjoen Moottorikerhon puheenjohtaja Vesa Kangas seuraavasti:

– Ajattelimme, että kerho antaa purtavat ilmaiseksi kädenojennuksena harrasteemme puolesta. Itse ajopäivä sujui todella positiivisissa merkeissä, ilo paistoi kuskien silmiltä ja tästä on hyvä jatkaa säännöllisemmissä merkeissä. Tarkoituksenamme on saada speedway pysymään edelleenkin lajina kartalla. Kannattaa seurata kerhon sivuja facebookista, sillä olemme huomanneet sen yhdeksi parhaaksi tavaksi informoida tapahtumia.

– Suomessa on tällä hetkellä oikeastaan kolme juniorityötä tekevää seuraa, Varkaus, Seinäjoki sekä Haapajärvi, jossa muuten järjestettiin myös samaan aikaan koeajopäivä Matti Vuolaksen organisoimana. Haapajärvellä oli ollut paikalla parikymmentä ajajaa. Meidän omat juniorit olivat todella innoissaan kun pääsevät tutustumaan uuteen rataan,. Kotirata on aina kotirata, mutta vaihtelu virkistää, kommentoi VRT:n puheenjohtaja Sakari Häyrinen päivän päätteeksi.

On ilo huomata että micro ja minispeedway ovat edelleenkin mukana kerhojen toiminnassa. Tilanne pääsi välillä huolestuttamaan lajin jatkuvuutta ja eihän se ole vieläkään parhaalla mahdollisella tasolla, mutta ainakin kolmella aiemmin mainitulla kerholla on uskoa ja kykyä panostaa juniorityöhön entistä enemmän.  Tästä on hyvä jatkaa.

Paikalla nähtiin iso joukko innokkaita nuoria kuskeja. Kuva: Timo Palmi

Useilla kerholla on uskoa ja kykyä panostaa juniorityöhön entistä enemmän. Kuva: Timo Palmi

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway