Snowcross 02.03.2016

Snowcrossin SM-sarja päätökseen Rovaniemellä

Sami Huttunen on Semi Pro -luokan kärjessä ennen viimeistä SM-osakilpailua. Kuva: Timo Kananoja

Snowcross SM-kausi huipentuu lauantaina 5.3 Suomen Mestaruussarjan päätöskilpailuissa, kun Suomen kovimmat kelkkakuskit kohtaavat Rovaniemen Mäntyvaarassa.

Taistelu Snowcrossin SM-mitaleista on tiukkaa tänäkin vuonna. Lapin moottorikelkkailijoiden Aki Pihlaja johtaa sarjaa 20 pisteen erolla Viktor Herteniin. Viime vuonna Pihlaja voitti Suomen Mestaruuden Rovaniemen viimeisessä erässä ja samanlaiseen taisteluun voidaan valmistautua tänäkin vuonna. Kummallakaan kärkikuskilla ei ole varaa keskeytyksiin, sillä kaikki pisteet lasketaan lopuksi.

Myös Semi Prossa nähdään huikea päätöskilpailu, kun Rovaniemen nuori Sami Huttunen starttaa kilpailuun sarjan kärkipaikalta. Huttusen pahin kilpakumppani, Ossi Kiviniemi loukkaantui viime viikonlopun stadioncross-kisoissa ja joutuu jättämään päätöskilpailun väliin sarjan kakkospaikalta. Huttusella on 28 pisteen karkumatka sarjan kolmossijalla olevaan junioreista Semi Prohon tälle kaudelle nousseeseen Jonas Laakkoseen.

Junioreiden Suomen Cupissa Lapin Moottorikelkkailijoiden Topi Posti on pisteissä toisena, vain kuusi pistettä Pekka Alatalon takana, joten tässäkin luokassa voidaan nähdä kotiseuran edustaja korkeimmalla korokkeella päivän päätteeksi.

Myös naisten luokassa nähdään rovaniemeläisiä, kun Noora Kursu ja Leena Hiltunen starttaavat kilpailuun mukaan.

SM-Snowcross Rovaniemi
Yleisölle liput tapahtumaan 10 € aikuiset ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.
Luokat
SM: Pro
Suomen Cup: Junior 14-16
Kansallinen: Sinisalo Challenge / Semi Pro, Harraste, Veteraanit, Naiset, Junior 11-14

Lisätietoa kilpailusta.

Lue lisää Snowcross-uutisia täältä.

Teksti: Kati Muotka / Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta