MK-Enduro 24.02.2016

Moottorikelkkaenduron SM-sarja avataan 27.2 Ilomantsissa

Moottorikelkkaenduron viisi osakilpailua sisältävä kausi aloitetaan Ilomantsissa 27.2. Kilpailunjärjestäjä Tuupovaaran moottorikerho joutui hankalan lumitilanteen vuoksi siirtämään kilpailupaikan vain muutama viikko ennen kilpailua Tuupovaarasta Ilomantsiin aivan rajavyöhykkeen tuntumaan.

Kilpailunjohtajalla Tero Piitulaisella on ollut viime päivät kädet täynnä töitä. Järjestelyt ovat kuitenkin aikataulussa ja Tero toivottaakin kaikki 149 kuljettajaa tervetulleeksi ajamaan kauden avauspisteistä. Ratamestarina toimivan Petri Roinisen mukaan Ilomantsiin on saatu linjattua kolme erikoiskoetta sisältävä vaativa reitti, jonka pituus on 114km siirtymäosuuksineen. Viime viikkojen lumisateet ovat osuneet hyvin kilpailureitille. Kilpailunjohtaja Tero Piitulainen ja ratamestari Petri Roininen voivat hyvillä mielin päästää kilpailijat haastavalle reitille jossa lunta on 50-70cm paikallisesti vaihdellen.

Moottorikelkoilla ajettava enduro lajina mittaa kuljettajan ja kelkan nopeutta sekä luotettavuutta pitkäkestoisilla maastoerikoiskokeilla. Kilpailijat lähetetään reitille matkaan minuutin välein ja kaikkien erikoiskokeiden yhteenlaskettujen aikojen nopeiten ajanut kuljettaja on voittaja. Kuljettajan on myös pystyttävä korjaamaan kelkkaansa kilpailun aikana tulleet viat maasto-olosuhteissa. Moottorikelkka enduro lajina mielletään enempi luotettavuus, kuin nopeuslajiksi. Vuodeksi 2016 kilpailunumeron lajiin omaavia kuljettajia eri luokkiin on 458 kappaletta. Eli mistään marginaali lajista ei harrastajamääriin vedoten voida puhua.

Tarkka osoite kilpailukeskukseen on Hatuntie 387 82967 Hattuvaara, Ilomantsi. Lähtölista ja päivän tulosten kehittymistä voi seurata internetissä osoitteessa http://www.timehoiska.net/#!mk-2016/v56w5

Moottorikelkkailun enduro sarja pitää sisällään viisi osakilpailua. Ilomantsi 27.2, Taivalkoski 5.3, Kemijärvi 11-12.3, Salla 19.3 ja Karstula 2.4

Teksi Jarkko Happo
Kuva Jouni Helander

Uusimmat

Lisää aiheesta

MK-Enduro