ATV 03.10.2019

Mönkijöiden EM-joukkuekilpailu Saksassa viikonloppuna – Suomen Niko Laakso valmiina taisteluun

Suomen joukkue lähtee parantamaan viime vuoden kymmenettä sijaa. Kuva: Niko Laakson tiedotus

Viikonloppuna kolme suomalaiskuljettajaa taistelee Euroopan herruudesta mönkijöiden QuadCross of European Nations -kilpailussa Saksassa. Suomen joukkueessa on mukana viime vuoden tapaan vaasalainen Niko Laakso, joka lähtee kilpailuun parantamaan joukkueen edellisvuoden historiallista sijoitusta.

Schwedtin radalla Saksassa ajettavassa QuadCross of European Nations -kilpailussa on mukana 18 maata, ja jokaisessa maajoukkueessa kilpailee kolme ATV-motocrosskuljettajaa. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee hallitseva mestari Yhdysvallat. Viime vuonna napattu kymmenes sija oli Suomen joukkueelle kaikkien aikojen paras sijoitus kyseisessä kilpailussa.

Tänä vuonna Suomea ovat vaasalaisen Niko Laakson lisäksi edustamassa SM-sarjassa toiseksi tällä kaudella sijoittunut Max Karilainen sekä kolmanneksi tullut Lasse Ruotsalainen. Menestys edellyttää kolmikolta virheetöntä yhteispeliä.

– Lähdetään parantamaan viime vuoden kymmenettä sijaa. Joukkuekilpailu vaatii kaikilta kolmelta kuljettajalta ehjiä eriä ja omaa parasta suorittamista, Laakso tuumaa.

21-vuotias Laakso saa kilpailuihin alleen tuliterän mönkijän, joka saapuu Hollannista suoraan kilpailupaikalle Saksaan. Miehellä ei näin ollen jää ylimääräistä aikaa päästä kilpurin kanssa sinuiksi.

– Mönkijä on tikissä, mutta siihen pitää aika äkkiä tottua. Luulisin, että se käy kuitenkin suht nopeasti, mitä nyt iskareita pitää ehkä vähän säädellä, otaksuu Laakso.

QuadCross of European Nations alkaa lauantaina aamun vapailla harjoituksilla. A-ryhmän alkuerä ajetaan klo 12.45, B-ryhmän erä klo 14.25 ja C-ryhmän erä klo 16.40. Suomen joukkueesta Karilainen ajaa A-ryhmässä, Ruotsalainen B-ryhmässä ja Laakso C-ryhmässä.

Sunnuntain ensimmäinen finaalierä ajetaan klo 10.45, ja erässä ajavat sekä A- ja B-ryhmät. Toinen finaalierä on vuorossa klo 12.45, ja siinä ajavat B- ja C-ryhmä. Päivä päättyy A- ja C-ryhmän finaalierään klo 15.30.

Kilpailua voi seurata koko viikonlopun ajan suorana lähetyksenä Youtubesta.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV