Cross Country 30.08.2018

Molander ja Ristiluoma valmiina Serres-rallin finaalipäivään

Ralf Molander starttaa hyvillä mielin Serres-rallin viimeiseen kisapäivään. Kuva: Ralf Molanderin Tiedotus

Lauantaina Kreikassa startanneessa kuusi päivää kestävässä Serres FIM International Cross Country -erämaarallissa on mukana enää kaksi suomalaista.

Tänään torstaina ajettu Serres-rallin toiseksi viimeinen kisapäivä koostui 20 kilometrin siirtymästä ja 278 kilometrin erikoiskokeesta. Mukana kilpailussa ovat suomalaisista edelleen Rally Raid Team Finland -tiimin Ralf Molander ja Jukka Ristiluoma. Jori Mäkipää ja Sauli Saksman joutuivat keskeyttämään maanantain jälkeen.

Myös Molander kohtasi tänään pieniä ongelmia ja mies kertoi päivän alkaneen huonosti.

– 2,3 kilometrin kohdalla meni käännös ohi ja 100 kilometrin kohdalla pistin pienen attackin päälle, kun tuntui että keskittyminen alkoi herpaantua, Molander toteaa.

– Ohitin Martien Jimmikin ja ajelimme peräkanaa tankkaukseen asti, jossa toinen hollantilainen kysyi voiko seurata minua, koska hänellä oli trippi rikki. Loppupäivä ajettiinkin yhdessä, joskin toinen hollantilainen ohitti minut noin kolme kilometriä ennen maalia.

Kaiken kaikkiaan Molanderille jäi kuitenkin torstaista hyvät tunnelmat.

– Päivä meni hyvin ja oli hienoja vaihtelevia maastoja, joskin viimeiset 30 kilometriä ei pää halunnut oikein pysyä mukana ja jouduin tarkastamaan tiekirjamerkintää ja trippiä moneen kertaan yhtä käännöstä kohden, Molander kertaa.

Jukka Ristiluoman pyörän takarenkaan solukumi hajosi kesken torstain kilpailun. Kuva: Ralf Molanderin Tiedotus

Ristiluomalla päivä alkoi erittäin hyvin.

– Navigointi onnistui hyvin ja ajorytmi löytyi hyvin, vaikka oli melko vaikeitakin paikkoja niin navigoinnillisesti kuin ajoteknillisestikin. Viimeiset 80 kilometriä piti hiljentää, kun takarenkaan solukumi meni palasiksi, Ristiluoma kommentoi.

Huomenna perjantaina Kreikassa ajetaan Serres-rallin viimeinen kilpailupäivä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country