Cross Country 31.08.2018

Molander ja Ristiluoma saivat urakkansa päätökseen Serres-rallissa

Ralf Molander oli kilpailuunsa tyytyväinen päätöspäivän murheista huolimatta. Kuva: Ralf Molanderin Tiedotus

Lauantaina Kreikassa startannut ja kuusi päivää kestänyt Serres FIM International Cross Country -erämaaralli saatiin tänään päätökseen.

Viimeisenä kilpailupäivänä oli vuorossa 90 kilometriä pitkä erikoiskoe, joka starttasi huoltoalueelta ja sisälsi paljon maastoajoa.

Rally Raid Team Finland -tiimin Ralf Molander lähti kymmenentenä taipalelle ja alku sujuikin hyvin, mutta tiekirjamuutoksesta johtuen tapahtui sekaannus ja siitä alkoivat murheet.

– Kylästä oikeaa reittiä etsiessä meni 30-40 minuuttia ja toisessa kylässä etsittiin porukalla oikeaa reittiä 15 minuuttia. Muutamassa mäessä oli hitaampia kilpailijoita ja niitä ohittaessa kaaduin muutaman kerran, Molander harmitteli.

– Jokaisessa rallissa on aina yksi tai kaksi huonoa päivää ja tänään huono päivä osui kohdalleni. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen, sillä tiistaista lähtien keskityin huolellisesti navigointiin ja se näkyi varsinkin eilen, totesi Molander.

Molanderin tiimikaverilla Jukka Ristiluomalla päivä alkoi hitaanlaisesti, mutta vaikka navigointi oli paikka paikoin todella haasteellista, niin ajo sujui kuitenkin hyvin. Päivä oli myös maastollisesti vaikea ja kuumuuskin hieman vaivasi.

– Alussa hain varjosta viilennystä ja pysähdyin juomaan. Ilman tekniikkamurheita tulos olisi varmasti parempi, mutta se kuuluu kilpaurheiluun, Ristiluoma summasi.

Kilpailun kaksi muuta suomalaiskuljettajaa, Jori Mäkipää sekä Sauli Saksman joutuivat keskeyttämään jo maanantain jälkeen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country