Endurance 30.09.2018

MMR Team ja Emma Mäkinen Endurance Cupin mestareiksi

Emma Mäkinen päätti kautensa mestaruusjuhlintaan. Kuva: Tapani Teittinen

Endurance Cupin hallitseva mestaritiimi MMR Team uusi mestaruutensa sijoittumalla kauden viimeisessä Endurance Cupin Botniaringillä ajetussa osakilpailussa toiseksi. Kauden viimeisessä kilpailussa nähtiin jo totutun tiukkaa taistelua voitosta, sillä kilpailun ykkösenä ruutulipulle 162 ajetun kierroksen jälkeen ajanut NAP Racing voitti toiseksi sijoittuneen MMR Teamin 1,149 sekunnilla. Palkintopallille kolmantena noussut JKW Motorsport jäi voittajalle vain 2,516 sekuntia.

Botniaringillä mestaruuden voittaneessa joukkueessa MMR Teamin Honda Civicia ajoivat Emma Mäkinen, Janne Laine, Jarkko Karhu, Mikko Ristiluoma, Petri Paimen ja Tuomas Pöntinen.

MMR Teamin kausi käynnistyi toukokuussa Jurvassa teknisen vian takia keskeytykseen, jonka jälkeen tiimi keräsi rivinsä ja ajoi viidessä jäljellä olleessa kilpailussa jokaisessa palkintopallille.

Sarjan päätösosakilpailussa Jurvassa nähtiin lukuisia punaisia lippuja, jotka sotkivat aika ajoin myös tulospalvelun toimintaa.

– Laskimme, että toinen sija tarvitaan ja kun sen saavutimme niin se myös riitti mestaruuteen. Hyvä tiimi ja auto. Taktiikkamme myös toimi; meillä on sopiva määrä tankkauksia, hyvät kuskit ja luotettava sekä nopea auto. Pakettimme on ollut koko kauden kunnossa. Teimme tulosta ja mestaruus maistuu hyvältä, Emma Mäkinen summaa.

Vaikka MMR Teamin kausi käynnistyi keskeytyksellä, tiimi ei lannistunut eikä korjannut tavoitettaan.

– Ennen kauden alkua asetimme tavoitteeksemme mestaruuden uusimisen. Siihen tähdättiin koko ajan ja kun se toteutui niin tunnelmat ovat korkealla.

Emma Mäkiselle Jurvan Endurance Cupin finaali oli samalla kauden viimeinen kilpailu.

– Ensi vuosi on mietinnässä. Endurance myös yhä kiinnostaa, mutta mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole tehty, Mäkinen toteaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Endurance