Road Racing 02.08.2017

MM-vauhtia Alastaron moottoriradalla viikonloppuna

Kimi Patova. Kuva: Kallio Racing

Road racingin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Odotettavissa on kesän toistaiseksi kovin SM-osakilpailu, niin kuljettajamäärän kuin vauhdinkin puolesta.

Alastaron osakilpailu ajetaan sekä Suomen että Viron mestaruussarjojen yhteisenä kisana, näin ollen kansallista kärkeämme haastavat radalla kaikki Viron kärkikuskit. Viikonloppuna molempien päivien kisalähdöissä mittaa toisistaan ottavat yli 130 kuljettajaa.

Kansainvälistä huippuvauhtia kisalähtöihin tuovat useat ammattilaiskuskimme. Järjestävän moottorikerhon kasvatti Niko Mäkinen tekee vierailun 1000-kuutioisten pyörien Superbike-luokkaan. Mäkinen ajaa pääsarjanaan Espanjan mestaruussarjaa, missä hän johtaa Yamaha Challenge -luokkaa. Häntä haastamaan saapuu myöskin Espanjan sarjaa päätyökseen kiertävä Eeki Kuparinen.

Supersport 600 -luokan MM-sarjassa kovaa tulosta tehnyt Kallio Racingin kuskikaksikko Niki Tuuli ja Sheridan Morais tuovat kotimaiseen Superstock-luokkaan vauhdikkaan tuulahduksen maailman kärkivauhdista.

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus on Supersport 300 -luokan kalusto, jolla Kimi Patova tulee ajamaan Alastarolla. Luokka on maailmallakin varsin uusi ja se on saavuttanut nopeasti suosiota. Patova on yksi uuden luokan myötä kansainväliseen vauhtiin nousseista nuorista kuskeistamme.

Alastaron SM-viikonlopun molempina päivinä kisalähdöt alkavat kello 13.00.

Lauantai 5.8.
Kaikkien luokkien aika-ajot klo 9.00 alkaen ja finaalit klo 13.00 alkaen.

Sunnuntai 6.8.
Warm Up klo 10.00 alkaen ja finaalit klo 13.00 alkaen.

Kilpailun järjestäjä: West Coast Racing Club (WCRC)

Linkki kilpailun sivulle: www.wcrc.fi

Teksti: Sami Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing