Ralli 20.01.2017

MM-rallien kilpailunjärjestäjät koolla Montessa – Neste Rallin reitille vihreää valoa

Neste Ralli ajetaan heinäkuun lopussa perinteisesti Jyväskylän ympäristössä. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallin MM-sarjan osakilpailunjärjestäjät kerääntyivät Monte-Carloon keskustelemaan kauden 2017 mukanaan tuomista uusista säännöistä ja kuulemaan sarjapromoottorin kehityssuunnitelmia. Neste Rallista istuntoon osallistuivat kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen ja promoottori Jani Backman.

– On tärkeää, että FIA ja järjestäjät sopivat etukäteen yhteisistä tulkinnoista uusien sääntöjen suhteen. Jo vuosia keskustelua herättänyt lähtöjärjestyssääntö muuttui nyt varmasti kuljettajille mieluisammaksi, mutta oman värinsä tähän tuovat varmasti kisoissa mukana olevat FIA WRC Trophy -kuljettajat 2016-mallisilla autoillaan. Pääsimme myös keskustelemaan FIA Junior WRC -sarjan säännöistä vielä ennen niiden julkaisua, mikä oli erittäin tärkeää meille suomalaisille; Neste Rallissa ajettava JWRC-osakilpailuhan on samalla Tulevaisuuden Tähti –kilpailumme palkintoralli, taustoittaa kokouksen antia kilpailunjohtaja Tarkiainen.

– Sarjapromoottori tarjosi hyviä ideoita siitä, miten sarjaa vahvistetaan ja tuetaan samalla osakilpailujärjestäjien ponnisteluja omien tapahtumiensa kehittämiseksi. Kokous antoi meille mahdollisuuden keskustella näiden suunnitelmien haasteista ja mahdollisuuksista yksittäisen järjestäjän näkökulmasta, jotta voimme jatkossakin tarjota vain parasta suomalaiselle ralliyleisölle ja kumppaneillemme, kertoo promoottori Backman.

Järjestäjien kokouksen jälkeen päivän palaverit jatkuivat FIA:n Rally Director Jarmo Mahosen ja turvallisuusdelegaatti Michèle Moutonin kanssa. FIA-kaksikko näytti vihreää valoa niin Neste Rallin reittisuunnitelmille kuin uusitulle turvallisuussuunnitelmallekin, joten Suomen MM-rallin järjestelyt siirtyivät jälleen askeleen lähemmäksi hetkeä, jolloin salaisuuden verhoa päästään raottamaan tulevan kesän kilpailureitin osalta.

P.s. Neste Rallin oheiskilpailuna ajettavan, Vetomies-rallin yksityiskohdista tihkuu jo lisätietoja: alustavasti kisaviikon perjantaina 28.7. ajetaan nuotitus ja kaupunkierikoiskoe. Lauantaina vuorossa on noin 100 erikoiskilometriä ja kisan huipennus palkintojenjaon merkeissä Jyväskylän Paviljongilla. Huoltopaikka tulee vaihtumaan – tästäkin lisätietoja on tulossa talven taittuessa kevään suuntaan.

Teksti: AKK

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli