Enduro 28.04.2017

MM-mitalisti Tarkkala: ”Pienestä Suomesta noustaan kovalla työllä maailman huipulle”

Miro Sihvonen soitatti kahdesti Maamme-laulua motocrossin EMX250-luokan osakilpailussa Hollannissa. Kuva: Youthstream

Viime viikonloppu oli hieno osoitus siitä, miten nuorten lupausten systemaattinen työ on tuottanut menestystä suomalaisen off roadin puolella. Miro Sihvonen hallitsi ylivoimaisesti motocrossin EM-sarjassa ja Eemil Pohjola osoitti vauhtinsa olevan hyvällä tasolla enduron MM-sarjassa.

18-vuotias Miro Sihvonen räjäytti pankin viime viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa voittamalla kovatasoisen motocrossin EMX250-luokan molemmat erät. 23-vuotias Eemil Pohjola puolestaan osoitti ennen loukkaantumistaan vauhtinsa nousseen oikealle tasolle Espanjan MM-endurokilpailun junioriluokassa.

– Miro ja Eemil ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten kova työ on alkanut tuottaa tulosta, toteaa Suomen Moottoriliiton motocrossin ja enduron aluevalmennuksesta vastaava Marko Tarkkala.

–  On hemmetin hienoa nähdä, miten esimerkiksi Miron saavutuksissa näkyy nyt, että töitä on tehty systemaattisesti ja nyt se palkitsee. Eemil puolestaan johti nuorten MM-luokkaa ennen kuin loukkaantui. Hänen vauhti alkaa olla nyt sillä tasolla, mitä on odotettu. Ja onhan siellä monia muitakin hyviä esimerkkejä, joiden menestys ruokkii myös muita nuoria ja osoittaa, että kyllä vain täältäkin pienestä Suomesta voi nousta kovalla työllä maailman huipulle. Eero (Remes) on tehnyt nuoresta asti erittäin systemaattisesti ja määrätietoisesti työtä  pilke silmäkulmassa, eli samaan aikaan nauttien harjoittelemisesta ja kilpailemisesta. Hän on pärjännyt todella hyvin ja on edelleen maailman huipulla, Tarkkala toteaa viitaten hallitsevaan enduron maailmanmestariin Eero Remekseen.

Marko Tarkkala Kuva: Sport Image

Suomi on tunnetusti ollut maailman kärkeä endurossa. Nyt myös motocrossin puolella on alkanut tapahtua, kun yhä useampi nuorukainen on tehnyt läpimurtoja. Kaksi vuotta aluevalmennuksia vetänyt Tarkkala on nähnyt selkeän kehittymisen lyhyessä ajassa.

– On ollut magea nähdä, miten ajajat kehittyvät jo yhdenkin kauden aikana. Nyt alkaa näkyä, että siellä enskasta ja crossista nousee niitä, ketkä on ollut nuoremmasta saakka jo mukana valmennuksessa. Harjoittelu alkaa kantaa hedelmää ja se on kiva nähdä. Toki jokainen kuski tekee omat päätöksensä harjoittelusta, tavoitteistaan ja omasta panostuksestaan. Näin ollen jokainen kuski poimii valmennuksista itselleen sopivia ideoita omaan tekemiseensä ja harjoitteluunsa.

Viime vuonna enduron A3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Tarkkala saavutti MM-uransa aikana kolme henkilökohtaista MM-hopeaa ja kaksi henkilökohtaista MM-pronssia, kolme joukkue-maailmanmestaruutta sekä hopea- ja pronssitiloja. Kun hän päätti jättää MM-areenat taakseen vuonna 2013, joutui hän pohtimaan mitä tekisi seuraavaksi.

– Pitkään mietin, mitä alan tehdä uran jälkeen. Olen aina halunnut auttaa ja jakaa tietotaitoa. Aluksi mietin, että pystynkö mitenkään tulemaan taloudellisesti toimeen, koska yleensä meillä ei ole sellaista valmennuskulttuuria kuin muissa urheilulajeissa. Mutta juuri se, miksi rohkenin lähteä tähän, oli se, ettei meitä valmentajia todellakaan ole tässä lajissa. Olen tyytyväinen päätökseeni ja homma on lähtenyt parempaan suuntaan koko ajan. Pikkuhiljaa on alettu ymmärtää, että valmentajan käyttäminen kannattaa, jolloin kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta. Nyt moottorikerhoilla on jo jonkin verran omia valmentajia ja myös Moottoriliitto on alkanut panostaa yhä enemmän valmennustoimintaan.

Aluevalmennuksesta on haluttu tehdä säännöllistä ja edullista osallistujille. Kun moottorikerhot ovat lähteneet hyvin mukaan toimintaan, on ratamaksut saatu myös edullisiksi. Isommalla osallistujamäärällä pystytään pitämään valmennusmaksu edullisena.

– Aluevalmennuksessa harjoitellaan ajamisen perusasioita, puututaan ongelmiin heti ja käydään asioita systemaattisesti läpi tasosta riippuen. Yleensä esimerkiksi harrastekuskeilla on tärkeää, että saadaan ajoasennot ja perusasiat kuntoon, jolloin ajamisesta tulee turvallista, jaksaa ajaa pidempään ja sitä kautta siitä tulee myös hauskempaa. Aloittelevia 50-60cc-luokan lapsia olisi mukava saada enemmän valmennuksiin, jotta he oppisivat tekemään perusasiat alusta alkaen oikein ja vanhemmat saisivat myös hyviä vinkkejä tulevaisuutta ajatellen. Myöhemmin näitä asioita on paljon vaikeampi lähteä korjaamaan. Usein käykin niin, että vanhemmat ajattelee, että tässä vain harrastetaan, eikä tässä vaiheessa tarvita mitään valmennusta.  Tosiasiassa juuri silloin alkuvaiheessa on tärkeää, että lähdetään tekemään asioita hauskan tekemisen kautta, joka tuo hyvää motivaatiota ja nautintoa. Tämän lisäksi on tärkeää että lähdetään tekemään asioita oikein ja puututaan mahdollisiin virheisiin välittömästi ennen kuin ne pinttyvät selkärankaan, Tarkkala korostaa.

Marko Tarkkala valmentamassa lasten crossileirillä.

– SM- ja MM-tason kuskeille taas näkisin, että on tärkeää, että siellä on joku katsomassa ja neuvomassa sekä antamassa vinkkejä omaan ajamiseen ja harjoitteluun. Kun tulet treeneihin, niin sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä tehdä, vaan joku toinen katsoo sinun menoasi ja antaa erilaisia vinkkejä ajamiseen. Se on usein henkisesti melko vapauttavaa. Tietysti tämän tason kuljettajat tietävät jo paljon itsekin, mutta näihin hommiin ei vaan tule ikinä valmiiksi. Itsekin huomasin, kun vedin valmennuksia ja näytin muille esimerkkejä keskittyen määrättyihin juttuihin, niin siinä samalla itsekin kehityin vanhoilla päivilläni.

Tarkkala ihmettelee välillä miksi tiettyjä kuljettajia ei näy valmennustoiminnassa mukana.

– Harrastelijoita on tosi paljon, mutta on ihmeellistä, että ne ketkä oikeasti panostaa ja haluaa eteenpäin, niin heitä ei sitten näykään niin paljon valmennuksissa. Jos itse pyrkisin nuorena eteenpäin, niin totta kai hakisin valmennusta ja sitä kautta kehittyisin ja pääsisin eteenpäin. Välillä laitetaan rahaa ihan toissijaisiin asioihin, kuten pyörän virityssarjoihin, vaikka sitä lisävauhtia pitäisi yleensä ensisijaisesti lähteä hakemaan omista taidoistaan, Tarkkala hymähtää.

Aluevalmennusta toteutetaan yhden tunnin kerroissa arki-iltaisin klo 17-20 välillä Vantaan, Tuusulan, Espoon, Hyvinkään, Karkkilan ja Sipoon motocrossradoilla. Valmennusmaksu on 20€/kerta + 5 euron ratamaksu. Jos ajajalla on kyseisen radan kausikortti voimassa, ei 5 euron ratamaksua peritä.

Ilmoittautuminen aluevalmennukseen.

Aluevalmennusryhmät

Ryhmä 1 – 50cc-65cc aloittelevat ja kilpailevat

Ryhmä 2 – CC/CB luokan kuljettajat

Ryhmä 3 – CA/MXJ luokan kuljettajat

Ryhmä 4 – Harraste aikuisharrastajat enduro ja motocross

Ryhmä 5 – A-luokan kuljettajat enduro ja motocross

Ryhmä 6 – Harraste 2 krt viikossa harjoittelevat

Lisätietoa valmennuksesta: Marko Tarkkala, marko.tarkkala@ttt-applications.com, p. 040 706 0448

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Aluevalmennukset jatkuvat Tarkkalan johdolla

Marko Tarkkalan blogi: Monttukonemiehen ajatuksia polulta ja sen varrelta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro