Road Racing 25.11.2019

MM-kaudella 2020 Kallio Racingilla on kaksi menestyksen nälkäistä kuljettajaa

Isaac Viñales (oik.) ja Hannes Soomer muodostavat Kallio Racingin kuljettajmiehityksen ensi kaudella. Kuva: Kallio Racing.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2020 valmistelut ovat jo kovaa vauhtia käynnissä ja nyt on tullut aika julkaista Kallio Racingin ensi kauden kuljettajat. MM-kaudella 2020 suomalaistiimin riveissä ajaa kaksi erittäin menestyksen nälkäistä kuljettajaa: Isaac Viñales ja Hannes Soomer.

26-vuotias espanjalainen Isaac Viñales oli kauden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla yksi sarjan nopeimmista kuljettajista, saavuttaen kolme podiumsijaa.

– Mahtavaa päästä jatkamaan Isaacin kanssa työskentelyä toinen kausi putkeen ja tavoittelemaan menestystä myös kaudella 2020. Lähdetään jatkamaan sitä kovaa työntekoa, mikä tuotti onnistumisia loppukauden kisoissa, Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio sanoo.

Viñales on erittäin onnellinen voidessaan jatkaa Kallio Racingin kanssa seuraavalle kaudelle.

– Viime vuosi oli opettelua, kehitys oli selkeää ja päätimme kauden hienoihin suorituksiin. Tulevalla kaudella tavoitteena on kehittyä entisestään ja taistella mestaruudesta, Vinales painottaa.

Uutena vahvistuksena suomalaistiimiin liittyy 21-vuotias virolainen Hannes Soomer. Yhteistyö Kallio Racingin ja Soomerin välillä alkoi jo vuonna 2015, jolloin Soomer osallistui villillä kortilla Supersportin Ranskan Magny-Coursin kilpailuun. Nyt Soomerilla on takanaan kaksi täyttä kautta Supersport-luokassa Hondan pyörällä ja ensi kaudella menestystä lähdetään tavoittelemaan Yamahalla.

– On hienoa päästä jälleen työskentelemään Hanneksen kanssa. Nyt on tärkeää saada heti ensi testeistä lähtien hyvä luottamus pyörään ja ajamiseen, jotta olemme valmiita kauden avauksessa Australiassa, Kallio tuumaa.

Soomer on iloinen, että hän on takaisin Kallio Racingin tiimissä kaudella 2020.

– On selvää, että Kallio Racing on Supersport-luokan huipputiimejä ja olen innokas näkemään, mitä saavutamme yhdessä. Uskon, että minulla ja tiimillä on samanlaiset tavoitteet uudelle kaudelle. Haluamme päästä taistelemaan kärkisijoista. Tämä tarkoittaa kovaa työskentelyä jo ennen varsinaisen kauden alkamista, enkä malta odottaa, että pääsemme vauhtiin, Soomer kertoo.

Kuljettajien kanssa valmistautuminen kauteen 2020 käynnistyy Espanjassa marraskuun 2019 loppupuolella, Cartagenan ja Jerezin testeillä.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2020 ensimmäinen kilpailu ajetaan Australiassa, Phillip Islandin radalla 28.2 – 1.3.2020.

Kauden 2020 kisakalenteri löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Teksti: Kallio Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing