Enduro 11.04.2018

MM-enduroon suuntaavat Aitta ja Leino opastivat harrastajia

Niko Aitta opettaa miten mäessä käännytään. Kuva: Marko Vihriä

Enduron MM-sarjan osakilpailuihin Espanjaan ja Portugaliin suuntaavat Niko Aitta ja Jiri Leino järjestivät intensiivisen tiistai-iltapäivän ajoleirin harrastajille Raisiossa. Leirillä opeteltiin ajoniksejä ja kartutettiin kaverusten matkakassaa.

Turun Moottorikerhon raisiolaisen Aitan ja Vantaan Moottorikerhon turkulaisen Leinon tukileiri järjestettiin Raision moottorirata-alueella. Keliolosuhteet toivat omat lisämausteensa, mutta lumen, jään, veden ja mudan keskellä saatiin vedettyä onnistunut iltapäivä. Kolmituntisen leirin aikana porukka keskittyi enduropolun eri kohtiin.

Liukkaassa alamäessä harjoiteltiin hallittua jarruttamista keskittyen etu- ja takajarrun käyttöön sekä ajoasentoon. Ylämäissä haettiin tuntumaa hitaaseen ja kovaan ajoon sekä liikkeelle lähtöön ja mäen ajamiseen ilman alkuvauhtia mäen juurelta ja keskeltä mäkeä. Pääsipä joukko myös tutustumaan, miten jyrkkään ylämäkeen jumiutumisen jälkeen saadaan pyörä käännettyä hallitusti ja palattua takaisin alas. Myös mutka-ajo sekä kivikkosuora kuuluivat ohjelmaan.

Aitan ja Leinon järjestämällä leirillä oli eri tasoisia aikuisharrastajia ja yksi juniorikuski. Kuva: Marko Vihriä

Lopuksi Aitta vielä näytti, miten SM-mitalisti vaihtaa solukumilla varustetun renkaan vaivatta.

– Oli hyvä iltapäivä, vaikka oli märkää ja edellisenä päivänä satoi lunta. Oli vielä talviset olot, mutta kokonaisuus toimi ja porukka näytti viihtyvän, Aitta kommentoi.

– Mukana oli laidasta laitaan aikuisharrastajia ja yksi juniorikuski, joka aikoo ajaa vasta ensimmäisen crossikisansa toukokuussa. Porukka selkeästi kokeili kertomiamme juttuja ja sivusta katsoen näytti siltä, että kehitystä tapahtui, Leino jatkoi.

Sekä Aitta että Leino ajoivat MM-sarjan avanneen Päijänteen Ympäriajon maaliskuussa. Leino on E1-luokan MM-pisteissä neljäntenä ja Aitta yhdeksäntenä.

Espanjan MM-osakilpailut järjestetään 27.-29. huhtikuuta ja Portugalin 4.-6. toukokuuta.

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro