Road Racing 27.03.2017

MM-debyytissään kaatunut Pulkkinen: ”En todellakaan ole iloinen”

Nuorta suomalaislupausta Patrik Pulkkista viedään pikkuhiljaa eteenpäin MM-sarjassa. Kuva: Peugeot Motocycles SAXOPRINT

16-vuotias Patrik Pulkkinen pettyi MM-debyyttinsä viikonloppuna Qatarin osakilpailussa.

Peugeot MC Saxoprint –tiimin väreissä Moto3-luokan MM-sarjassa kisaava, vasta 16 vuotta täyttänyt Patrik Pulkkinen ei päässyt debytoimaan MM-sarjassa aivan haluamallaan tavalla.

– Olen aika pettynyt ensimmäiseen Moto3-kilpailuuni, Pulkkinen tiivistää.

Suomalaisen ensimmäinen MM-kilpailu päättyi kaatumiseen kilpailun loppuvaiheessa.

– En päässyt tekemään sellaista suoritusta, mitä halusin, vaan menetin kontaktin edessä oleviin kuskeihin kisan alkuvaiheessa. En pystynyt ajamaan niin nopeasti kuin ajoin testeissä, mikä ei todellakaan ollut se, mitä olin suunnitellut. Pikkuhiljaa ero kundeihin kasvoi ja kun olin yksin, en päässyt ajamaan kovempaa. Olin aika hermostunut ja lopulta yritin puskea liikaa ja kaaduin. En todellakaan ole iloinen tästä, mutta onhan tämäkin hyvää kokemusta minulle. Nyt tiedän, mitä minun tulee tehdä paremmin ja työskentelen sen suhteen seuraavissa kisoissa, suomalainen toteaa.

Viime vuonna Red Bull Rookies Cupissa kisannut Pulkkinen on MM-sarjan nuorin kuljettaja ja hänen kohdallaan tarkoitus on tehdä pitkäjänteistä työtä pikkuhiljaa kohti MM-kärkeä. Pulkkisen taustajoukot ovatkin asettaneet tämän vuoden tavoitteeksi päästä MM-sarjan rytmiin mukaan ja kasvattaa vauhtia kokemuksen myötä.

MotoGP-sarja jatkuu 9. huhtikuuta Argentiinan MM-osakilpailulla.

Teksti: Peugeot Motocycles SAXOPRINT / Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing