MK-Enduro 17.03.2016

MK-Enduron SM-osakilpailu ajetaan Sallassa lauantaina

Tero Mourujärven menoa viime viikonlopun Giant EM-kisoista. Kuva Pekka Raiski

Moottorikelkkaenduron neljäs osakilpailu Arctic Cat Salla Race ajetaan tulevana viikonloppuna Sallassa, jossa ratkaistaan myös kolmihenkisin joukkuein ajettava kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Sallassa ajetaan kolme erikoiskoetta ja siirtymineen matkaa tulee päivän aikana kertymään noin 160km verran. Kilpailuun on ilmoittaunut huimat 199 kilpailijaa ja kilpailusta vielä huimemman tekee tiukat pistetilanteet SM-sarjassa. 

Enduron kuninkuusluokassa SM-Pro:n kärkikaksikko Juha Haapamäki ja Lauri Pellonpää ovat saanet kauden aikana eroa toisiinsa vain pisteen verran, tämä ainoa piste lasketaan kauden tässä vaiheessa Haapamäen hyväksi. Kiivaan kaksintaistelun lomassa täytyy kuitenkin muistaa, ettei keskeytyksiin ole varaa. Henri Marttinen, Mikko Hämäläinen ja Jesse Hottinen ovat vielä iskuetäisyydellä, tarttuen varmasti mahdollisuuteen jos sitä heille tarjotaan.

Ainoastaan SM-Masters luokassa Jukka Nyberg on karannut hieman muilta kilpailijoilta. Jukka lähtee tavoittelemaan lisäpisteitä Sallan osakilpailussa tukevan 14 pisteen johtoaseman turvin. 

Sallan osakilpailussa haetaan asetelmia kauden viidettä ja viimeistä osakilpailua varten. Karstulan kisareitistö ei tiettävästi ole kärsinyt liiaksi helleaallosta ja kilpailu pystyttäneen näillä näkymin ajamaan pääsiäisen jälkeen 2.4.2016. Mikäli kilpailua ei voida ajaa, jäisi Sallan jälkeinen pistetilanne kauden 2016 lopputuloksiksi. 

Arctic Cat Salla Racen kilpailukeskus sijaitsee Sallatunturin juurella sijaitsevalla Sallahallilla. Kilpailun lähtö- ja maalialue sijaitsevat Sallahallin välittömässä läheisyydessä nopeuslaskurinteen ala-aseman vieressä. Kilpailu alkaa ensimmäisen kuljettajan toimesta klo 08:30 ja viimeisen kilpailija lähtee matkaan klo 12.21, jolloin jo ensimmäiset lähtijät ovat saapuneet jo maaliin.

Kaikkien sarjojen pistetilanteet ja Sallan lähtöluettelo osoitteesta: www.timehoiska.net

Teksti Jarkko Happo

Uusimmat

Lisää aiheesta

MK-Enduro