Rata-ajo 13.02.2020

Milla Mäkelän tavoitteena mitali V8 Thunder SM- ja NEZ-sarjoissa

Milla Mäkelän suunnitelmat ovat selvät rata-autoilukauteen 2020. Kuva: Mtec Formula Technologyn tiedotus.

Milla Mäkelä on asettanut tavoitteensa rata-autoilun kaudelle 2020 V8 Thunder -luokkaan. Niukasti mitaleilta putoaminen viidenneksi kaudella 2019 toi motivaatiota aloittaa seuraavan kauden valmistelut heti edellisen päätyttyä.

Nyt myös V8 Thunder -luokan kuviot ovat selvillä kauden 2020 osalta. Luokassa tullaan kilpailemaan Suomen mestaruudesta Rata SM -sarjassa. Kaksi NEZ -sarjan osakilpailua ajetaan yhdessä Ruotsin V8 Thunder -sarjan kanssa, joten viivalle odotetaan jopa 30 autoa KymiRingin Rata SM -kilpailuun. Myös rahapalkinnot tekevät paluun V8 Thunder -sarjaan.

– Talven aikana on mietitty vähän vaihtoehtoja ensi kaudelle, mutta päätettiin, että edetään keväällä tehdyn suunnitelman mukaan ja ajetaan 2020 Suomen V8 Thunder -luokkaa. Tällä kertaa vain panostetaan alusta asti täysillä. Luokalle on myönnetty SM-arvo, eli päästään taistelemaan Suomen mestaruudesta pitkästä aikaa! Se tuo aina vähän lisäbuustia ajamiseen ja tietää, että kaikki painavat varmasti täysillä töitä, eri luokissa Cup- ja NEZ-mestaruusarvoista viime vuosina ajanut Mäkelä iloitsee.

Kaudella 2019 Mäkelä otti vastaan uuden haasteen ja aloitti hänelle ja hänen tiimilleen uudessa V8 Thunder NEZ -sarjassa. Yli 500-hevosvoimainen V8-moottori 1250 kiloa painavassa autossa on ajettavuudeltaan yhdistelmä Formula Fordin sekä Xtreme BMW:n ominaisuuksia. Mäkelä tottui autoon nopeasti ja hätyytteli jo ensimmäisissä kisoissa palkintosijoja. Toisen kisaviikonlopun tuloksena Pärnussa oli jo podium, eikä se jäänyt ainoaksi palkintosijaksi. Kauden lopulla Mäkelä taisteli NEZ-sarjan pronssista, mutta jäi niukasti ulos mitalisijoilta sijoittuen viidenneksi. Tulos oli odotettua parempi, sillä kauden avauskisa jäi Mäkelällä kokonaan väliin, kun muut nappasivat pisteitä jokaisesta kisalähdöstä.

– ”Päästiin hyvin vauhtiin uuden auton kanssa, vaikka aloitettiin viime kausi niin sanotusti löysin rantein. Auton ajo-ominaisuuksia kuvaa ehkä parhaiten siivetön Formula, joka painaa e36 BMW:n verran. Voimaa riittää ja ajodynamiikka on uskomattoman hyvä. Renkaissa on hyvin pitoa, mutta niiden kunnosta huolehtiminen tuo haastetta. Rengas on kuitenkin kaikille sama, kuten kaikki muukin autossa. Pidän siitä, että kaikilla on tasaväkiset autot. Silloin tiimin ammattitaito ja kuljettajan suorituskyky ovat niitä oikeasti ratkaisevia tekijöitä, Mäkelä kertaa kokemuksiaan V8 Thunder -luokasta.

Kaudella 2020 Ruotsin sarjan kuljettajat haluavat mitata vauhtiaan suomalaisten kuljettajien kanssa. Yhteiset kisat ajetaan NEZ-mestaruussarjana, joka alkaa SM-sarjan yhteydessä KymiRingillä. Toinen kisa ajetaan kesäkuussa Pärnun Auto24Ringillä ja kolmas kisa on Ruotsin sarjan yhteydessä Falkenbergissä. Sääntömuutoksia edelliskaudesta on tehty vain harkiten ja kaikki muutokset on tehty mukailemaan Ruotsin sarjan sääntöjä. Näin varmistetaan eri maiden autojen tasaväkisyys yhteisissä kisoissa.

– Odotan kyllä innolla yhteisiä kisalähtöjä! Tiukkoja tilanteita on odotettavissa, jos saadaan 30 autoa samaan lähtöön, joten niihin on vain valmistauduttava. Kun suureen automäärään lisätään vielä ruotsalaisten astetta ronskimpi ajotyyli, niin niitä kuuluisia “kisatilanteita” tulee varmasti. Kun sarjaan saadaan vielä rahapalkinnot takaisin parin vuoden tauon jälkeen, niin kaudesta tulee varmasti tähänastisen autourheilu-urani jännittävin, Formula Fordilla paljon Pohjoismaissa kilpaillut Mäkelä iloitsee.

Milla Mäkelä kilpailee V8 Thunder -luokan SM-sarjan lisäksi pohjoiseurooppalaisessa NEZ-sarjassa. Kuva: Pertti Kangasniemi.

Milla Mäkelä instagram.com/milla.makela
Mtec Formula Technology facebook.com/mtecformulatechnology
V8 Thunder Suomi facebook.com/v8thunderry
V8 Thunder Ruotsi facebook.com/v8thundercars
Rata SM facebook.com/ratasmofficial

Teksti: Milla Mäkelä, Mtec Formula Technology, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo