Rata-ajo 24.09.2019

Milla Mäkelän huippukausi päättyi kauden finaalissa tekniikkaongelmiin

Milla Mäkelä jäi niukasti mitalisijojen ulkopuolelle Alastarolla. Kuva: Merita Mäkinen

Kauden 2019 V8 Thunder NEZ -sarjan päätösosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Milla Mäkelä lähti kisaviikonloppuun sarjan jaetulla neljännellä sijalla vain 3 pisteen erolla kolmossijaan, vaikka ensimmäiset kaksi lähtöä jäivät kokonaan ajamatta.

Ennakkoon oletettiin, että oman tasoinen suoritus riittäisi varmistamaan sarjan pronssin, joten kisoihin lähdettiin vain tekemään omaa suoritusta, jonka jälkeen lasketaan mihin pisteet riittävät. Kauden viimeinen viikonloppu osoitti kuitenkin taas, että moottoriurheilussa asiat ovat aina erittäin pienestä kiinni.

Perjantain harjoituksissa ajo alkoi hyvin ja ajat olivat heti kärjen tuntumassa. Päivän edetessä muut kuitenkin paransivat vauhtiaan ja Mäkelän ajat päinvastoin lähtivät laskusuuntaan. Perjantain viimeisessä harjoituksessa satoi kuitenkin vettä.

Lauantain aika-ajossa rata oli kuivumassa. Vielä pääosin märällä radalla saderenkailla Mäkelä oli toiseksi nopein. Punainen lippu kesken aika-ajon antoi radalle aikaa kuivua, ja ihan viimeisillä kierroksilla kaksi kuljettajaa otti slicksit alle ja sai noin puoli sekuntia nopeamman ajan, kuin mitä nopein sadekelin renkaan aika oli.

– Ajo tuntui sateella tosi hyvältä ja ilman punaista lippua olisi voitu olla jopa eturivissä. Mikään ei siis herättänyt huolta tässä vaiheessa viikonloppua, Mäkelä kommentoi.

Kisalähdössä Mäkelä starttasi märältä puolelta, sai hyvän lähdön, mutta jäi pussiin, kun edessä oleva auto jäi sutimaan paikalleen. Mäkelä tippui siis lähdössä taas lähes viimeiseksi. Kisan alussa vauhti oli kuitenkin hyvää ja Mäkelä nousi muutaman sijoituksen, ennen kuin ongelmat todella alkoivat.

– Auton sisällä haisi koko kisan kamala käry ja auto ei kulkenut mihinkään. Jarrutuksissa sain jonon aina kiinni, ja kiihdytyksissä taas jäin monta auton mittaa. Pysyin perässä, mutta ohi ei ollut asiaa. Lopussa en pystynyt enää edes pysymään perässä ja putosin lopulta sijalle 8, Mäkelä kertaa.

Kisan jälkeen havaittiin, että vaihdelaatikko oli vuotanut öljyä ja ne päätettiin vaihtaa. Öljyn mukana ulos tuli hammasrattaan palanen. Vielä neljä tuntia kisan jälkeen vaihdelaatikko oli polttavan kuuma. Myös polttoaineen kulutuksen huomattiin kasvaneen moninkertaiseksi normaaliin verrattuna. Vaihdelaatikosta oli rikkoutumisen myötä hirttänyt laakeri, joka vei tehoja moottorilta. Mika Mäkinen antoi vaihdelaatikon lainaan sunnuntaiksi, ja Warm Upissa ajo tuntui heti paremmalta.

Lauantain lähdössä huonoksi jäänyt kierrosaika antoi kuitenkin huonon lähtöpaikan sunnuntaille, mikä teki myös sunnuntain lähdöstä vaikean. Mäkelä pääsi nousemaan kisassa lopulta viidenneksi korkeimmille pisteille. Pistelaskujen jälkeen todettiin, että pronssimitali jäi nyt 4 pisteen päähän.

– Kisan jälkeen harmitti. Ilman vaihdelaatikko-ongelmia oma taso olisi kyllä riittänyt ottamaan 4 pistettä enemmän tänä viikonloppuna. Pari tuntia myöhemmin osasin kuitenkin ajatella jo pidemmälle, kuinka hieno kausi meillä on ollut. Minimi-budjetilla ajettu kahta lähtöä vajaa sarja, jossa silti taistellaan pronssista, oli paljon enemmän kuin olimme tälle kaudelle asettaneet tavoitteeksi. Mahtavaa työtä koko tiimiltä, Mäkelä pohti kisan jälkeen.

Myös tiimipäällikkö Markku on samoilla linjoilla siitä, että huono viimeinen kisa ei muuta muuten upeasti onnistunutta kautta millään tavalla.

– Tällä kaudella moni asia on onnistunut paljon paremmin kuin ennen. Milla on aina ollut hyvä ajamaan toimivalla autolla varmoissa olosuhteissa tasaisia kisalähtöjä. Nyt olemme onnistuneet niin aika-ajoissa kuin kisoissakin, puolikuivalla ja sateella sekä ajoittain vähän sinne päin toimivalla autolla. Nyt vain käytetään talvella aika hyödyksi, puretaan auto ja tehdään asiat alusta asti omalla tavalla. Ensi kaudella viivalla on voittaja-auto ja ratissa entistäkin parempi kuski.

Teksti: Milla Mäkelän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo