Rata-ajo 17.01.2019

Milla Mäkelä valmis uuden F3-sarjan karsintoihin

Milla Mäkelä on valmistautunut huolella tuleviin F3-sarjan karsintoihin. Kuva: Milla Mäkelän tiedotus

Milla Mäkelän valinta tammikuun 24.-28. päivä pidettäviin W Series karsintoihin julkaistiin marraskuun lopulla. Fyysistä kuntoa Mäkelä on harjoittanut jo kesästä lähtien pitäen silmällä mahdollisia tilaisuuksia päästä ajamaan, ja W Seriesin myötä tahti on kiihtynyt. Nyt jäljellä on enää viimeinen karsintoihin valmisteleva viikko.

– Kun laitoin hakemuksen W Series paikasta, aloin treenata tavoitteellisemmin. Karsintoihin valinnan varmistuessa aloimme miettiä myös ajosuoritusten treenaamismahdollisuuksia. Sellainen löytyi simulaattorin muodossa ja pakko sanoa, että vaikka en aiemmin pitänyt simulaattorilla ajamisesta, niin nyt en malta odottaa seuraavaa kertaa, Mäkelä kertoo.

Hän on käynyt harjoittelemassa simulaattorilla ajamista Hämeenlinnassa Suvi Jyrkiäisen opastuksella muutamia päiviä joulu- ja tammikuun aikana. Kehitys simulaattoriajamisessa on ollut huomattavaa. Lisäksi Mäkelä pitää tärkeänä, että on saanut ajaa W Series -sarjan ratoja jo hiukan tutuksi.

– En ole koskaan ajanut yhdelläkään sarjan radoista. W Series ajetaan DTM-sarjan yhteydessä, joten radat ovat entisiä tai nykyisiä F1-tason ratoja, eli vauhtia niistä löytyy paljon enemmän kuin Suomen radoilta. Lisäksi harjoitteluaika on varmasti hyvin rajallista, joten rata täytyy tuntea jo ennen sinne menemistä, jotta voi keskittyä auton säätämiseen sille sopivaksi, Mäkelä pohtii.

Karsintatilaisuudessa tammikuun lopulla ehdokkaiden ajotaitoja punnitaan erilaisilla ajotehtävillä, joista vain pieni osa on varsinaista kilpa-ajoa. Lisäksi kuljettajien fyysistä kuntoa, mediataitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä teknistä tietämystä tullaan mittaamaan erilaisissa tilanteissa. Pääpaino valintaa tehdessä on kuitenkin ajosuorituksissa.

Osa vastassa olevista naisista tekee autourheilua lähes, tai täysin ammatikseen, eli heillä päivät kuluvat ajo- ja fysiikkatreenien parissa. Tähän näkökulmaan rinnastettuna talvitestauskeskuksessa kausityön tekeminen insinöörinä ei ehkä luo parasta mahdollista saumaa treeneille, mutta koska muiden tekemisiin ei voi vaikuttaa, on keskittyminen suunnattava oman tekemisen maksimointiin.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Itävaltaan! Totta kai jännittää, että mitä siellä lopulta tulee vastaan, mutta luottoa tuo se, että olen valmistautunut niin hyvin kuin olen pystynyt. Töiden ohella treenaaminen on tietty luonut välillä aikataulujen kanssa haasteita, mutta niistäkin on selvitty. Ajamisen suhteen luotto on kova, eli nyt vain lähdetään tekemään se oma paras suoritus kaikilla osa-alueilla ja katsotaan mihin se riittää!

Teksti: Milla Mäkelän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo