Rata-ajo 29.11.2018

Milla Mäkelä valittu W Series -karsintoihin kilpailemaan F3-ajopaikasta

Milla Mäkelä sai upean mahdollisuuden päästä näyttämään taitonsa kansainvälisellä huipputasolla. Kuva: Milla Mäkelän Tiedotus

Milla Mäkelä, 25, on valittu yli 100 hakijan joukosta karsimaan uuden W Series -formulasarjan ajopaikasta 55 maailman parhaan naiskuljettajan kanssa.

Kaudella 2019 toimintansa aloittava naiskuljettajille tarkoitettu oma formulasarja W Series ajetaan DTM-sarjan yhteydessä Euroopan moottoriradoilla FIA:n uuden Formula 3 -säännön mukaisilla autoilla. W Series sai yli 100 hakemusta naiskuljettajilta yli 30 maasta. Näiden hakemusten perusteella nyt on valittu 55 parasta kuljettajaa, jotka tulevat käymään läpi testejä, joissa mitataan muun muassa ajotaitoja, fyysistä kuntoa, teknistä tietämystä ja media taitoja. Testien jälkeen arvostetuista F1-kuljettajista sekä muista asiantuntijoista koostuva raati valitsee 18 parasta kuljettajaa, joille tarjotaan kausi W Series -sarjassa, jossa he pääsevät ajamaan jopa 1,5 miljoonan dollarin palkintorahoista.

Mäkelä on valmis tekemään kaikkensa, jotta tämä tilaisuus ei jää käyttämättä. ”Uskomattoman hienoa, että pääsin jatkoon! Totta puhuakseni en ollut varma hakemusta lähettäessäni, että otetaanko hakijoita, joita ei vielä Euroopassa tunneta, huomioon. Yllätyin, kun sain viestin, että minut on valittu jatkoon!”

Mäkelä pitää W Seriesin periaatteesta, jossa naisille järjestetään mahdollisuus kisata taustasta ja rahoituksesta riippumatta tasaväkisesti. Kisakulujen lisäksi lennot ja ylläpito on rahoitettu valmiiksi, joten kuka tahansa pystyy osallistumaan, jos taidot riittävät.

”Minulla on paljon kilpa-ajokokemusta. Iästäni huolimatta olen ajanut jo yli 20 vuotta. Se on ehdottomasti etu, lisäksi autoinsinöörinä tekninen tietämykseni on monia mieskuljettajiakin korkeammalla tasolla, joten auton säätäminen, tai sellaisen rakentaminen, ei ole ongelma”, Mäkelä naurahtaa.

Milla Mäkelä on kisannut jo 20 vuotta moottoriurheilun parissa. Kuva: RaceWay Media

Fysiikkaa Mäkelä treenaa jo täysillä salibandyn parissa, lenkeillä sekä kuntosalilla. Toisen kehitettävän osa-alueen Mäkelä löytää simulaattoriajosta.

”Olen kai vähän kuin Räikkönen siinä mielessä, että en ole koskaan erityisemmin pitänyt simulaattoreilla ajamisesta. Karsinnoissa sillä voi olla kuitenkin suuri merkitys. Onneksi taitava rata-autoilija Suvi Jyrkiäinen on luvannut auttaa tämän osa-alueen kanssa X-R’cer simulaattorillaan”, Mäkelä kiittelee.

Karsinnat järjestetään tammikuussa Itävallassa, joten valmistautumisaikaa on vielä noin pari kuukautta. Valmistautumisen Mäkelä aikoo tehdä huolella, sillä tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus, joka on parasta käyttää hyvin.

Millan kuulumisia voi seurata Mtec:n nettisivuilta tai facebookista ja Millan omalta Instagram tililtä.

Kotisivut: www.mtec.fi

Facebook: www.facebook.com/mtecformulatechnology/

Instagram: www.instagram.com/milla.makela/

Teksti: Mtec Formula Technology Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo