Rata-ajo 18.04.2019

Milla Mäkelä V8 Thunder NEZ -sarjaan

Milla Mäkelä nähdään tulevalla kaudella Chevrolet Camaron ratissa. Kuva: V8 Thunder Ry

Rata-autoilija Milla Mäkelä on kaudella 2019 uuden haasteen edessä, kun tallista löytyy Chevrolet Camaro, jolla hän osallistuu V8 Thunder NEZ -sarjaan.

Alunperin Mäkelällä ei ollut tarkoitus ajaa tällä kaudella mitään sarjaa, mutta kipinä ajamiseen syttyi W Series -karsintojen myötä taas niin, että jotain uutta piti keksiä. Mäkelä kävi tammikuussa Itävallassa ajamassa uuden naisten F3-sarjan W Seriesin karsinnoissa. Valitettavasti häntä ei valittu sarjaan kuljettajaksi, mutta käteen jäi paljon muuta kotiin vietävää.

– W Seriesin karsinnat olivat rankka kokemus, ei niinkään fyysisesti, vaan enemmän henkisesti. Voisin kuvitella, että jossain Idolsissa laulajilla on samalla tavalla rankkaa olla koko ajan paineen alla arvioitavana, mutta meitä ei arvioitu ainoastaan kuljettajina, vaan kokonaisuutena. Lopulta varsinkin ajosuorituksista sain tuomaristolta erittäin hyvää palautetta! Siitä sainkin ihan mielettömän paljon itseluottamusta ja virtaa alkaa panostamaan omaan ajamiseen uudestaan parin vuoden jäähdyttelyn jälkeen, Mäkelä kertoo.

Uusi Chevrolet Camaro on hankittu viime vuoden V8 Thunder -sarjan mestarin, Henri Tuomaalan tiimistä. Vaikka kyseessä ei olekaan itse mestaruusauto, niin saman tiimin ylläpitämä kilpuri on varmasti ihan yhtä nopea. Camaro pääsi kotitalliin viime viikonloppuna ja Mäkelä pääsee tutustumaan kilpuriinsa pääsiäislomalla.

– Kesän suunnitelmat varmistuivat niin myöhään keväällä, että Riikan avauskisa meillä jää varmaan tänä vuonna väliin kiireisen aikataulun vuoksi. Minä en ole koskaan ajanut V8-autoa ja olen töissä autotestauksen parissa Lapissa pitkälle toukokuuhun. Riikan avauskisa ei ole ehkä paras mahdollinen paikka lähteä tutustumaan uuteen autoon. Totesimme sen pari vuotta sitten, kun vaihdoin BMW Xtreme -luokkaan ja olimme samassa tilanteessa. Säästämme näin kisabudjettia loppukesän kisoihin, jotta voimme panostaa niihin kunnolla.

V8 Thunder NEZ -sarja ajetaan tänä vuonna Suomessa ja Baltiassa. Ensi vuodelle sarja suunnittelee laajenevansa entisestään myös muihin Pohjoismaihin. Myös Millan suunnitelma on kaksivuotinen. Ensi kesä panostetaan kisa kerrallaan parhaan kisatuloksen saamiseen sekä auton testaamiseen. Kaudella 2020 suunnitelmana on ajaa koko Pohjois-Euroopan mestaruussarja.

– Mielettömän jännittävää panostaa tähän hommaan kunnolla ja päästä haastamaan itseään taas uudella tavalla! Mukavuusalueella oleilu ei kehitä taitoja, siksi yksi suosikki sanonnoistani on ”You never know if you never try”. Tällä periaatteella olen saanut aivan uskomattomia tilaisuuksia näyttää kykyjäni ja löytänyt itsestäni yllättäviäkin uusia puolia, muutenkin kuin kuljettajana. Suosittelenkin ihan kaikkia haastamaan itseään ja kykyjään säännöllisesti, Mäkelä neuvoo.

V8 Thunder NEZ kilpailukalenteri 2019:

Riika, Latvia 11.-12.5.
Jurva, Suomi 25.-26.5.
Pärnu, Viro 28.-30.6.
Veteli, Suomi 24.-25.8.
Alastaro, Suomi 21.-22.9.

Teksti: Milla Mäkelän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo