Rata-ajo 31.05.2019

Milla Mäkelä pääsi tavoitteeseensa V8 Thunder -luokan debyytissään

Botniaringin kisaviikonloppu meni Milla Mäkelältä hyvin. Kuva: Pertti Kangasniemi

V8 Thunder -luokka ajoi viime viikonloppuna Jurvan Botniaringillä NEZ sarjan toisen osakilpailun Rata-SM sarjan avauksessa.

Milla Mäkelälle Botniaring oli kauden avauskisa, sillä Riikassa ajettu ensimmäinen kisaviikonloppu tuli liian pian uuden auton myöhään keväällä hankkineelle tiimille.

Milla ajoi pääsiäisenä uudella autollaan puolikkaan päivän, jolloin testit päättyivät tekniikka murheisiin. Ennen kauden avauskisaa tehtiinkin paljon töitä ja Botniaringille tiimi saapui jo tiistaina, sillä tiistaina ja keskiviikkona pääsi ajamaan muutaman tunnin vapaata harjoitusta. Torstai ja perjantai olivat täysiä harjoituspäiviä, mutta molempina päivinä satoi enimmäkseen vettä.

Vesisateella treenaaminen oli kuitenkin hyödyksi, sillä lauantain aika-ajo ja kisa ajettiin sateessa. Aika-ajossa Milla päätyi lopulta kuudenteen ruutuun. Rata kuivui koko ajan ja Millan viimeinen kierros jäi ruuhkan takia kesken.

Ensimmäisessä kisalähdössä startti oli jännittävä, sillä Milla ei ollut ottanut yhtäkään harjoituslähtöä uudella autollaan. Myös saderenkaiden lähtöpaineiden kanssa oltiin vielä hieman hukassa.

– Kisan lähtö jännitti, en nähnyt lähtövaloja ollenkaan ja ensimmäinen starttiharjoitus piti ottaa lämppärille lähtiessä. Edessäni ollut auto piti käynnistää työntämällä, niin eihän se minun harjoituksenikaan mennyt ihan putkeen, Milla kommentoi.

Lähdössä Milla tippuikin joukon hännille, mutta nousi uudestaan sijalle 8. Renkaat alkoivat toimia vasta kisan puolessa välissä, kun rengaspaineet eivät ehkä olleet ihan riittävän korkealla. Toisaalta täydellisiä rengaspaineita ei olisi varmaan ollut olemassakaan, kun kisan lopussa rata kuivui niin, että paineet nousivat jo liian korkealle.

Sunnuntain kisassa Milla lähti ruudusta 5 edellisen kisan nopeimman kierrosajan mukaisesti. Tällä kertaa lähtö ei jännittänyt niin paljon ja lähtövalotkin näkyivät selvästi toiselta puolelta rataa. Tällä kertaa jännitys momenttina oli ensimmäinen kerta uudella slicksillä. Keskiviikkona kun Milla ajoi edellisen kerran kunnolla kuivalla radalla treeniä, pito tuntui kuivalla radalla vanhalla slicksillä huonommalta kuin saderenkaat märällä.

– Kisan lähtö onnistui kohtuu hyvin, mutta ison auton kuollut kulma on minulle vielä vaikea hahmottaa, joten olin liian varovainen parissa ensimmäisessä mutkassa. Muut myös osasivat käyttää ensimmäisellä kierroksella uudet renkaat, kun minä ihmettelin että voiko tällä autolla oikeasti jarruttaa näin myöhään. Auton balanssi oli myös hieman pielessä ensimmäisillä kierroksilla, mutta loppua kohti tuntuma parani ja ajo alkoi sujua, kuljettaja innostuu.

Milla ajoi parhaan ajan kierroksella seitsemän. Kaikilla muilla uuden renkaan avulla paras aika tuli kierroksilla 2-4.

– Olen kyllä tyytyväinen tähän viikonloppuun. Kaikissa olosuhteissa oltiin kilpailukykyisiä, vaikka tiimillä ei ole vielä kovin paljon kokemusta tästä luokasta ja ylimääräistä ohjelmaa mekaanikoillekin oli riittävästi tänä viikonloppuna. Tavoitteeksi asetettiin tälle viikonlopulle juuri sija 5 ja siihen nyt päästiin. Tavoite ehkä jopa ylittyi, kun kisan lopulla ajoin nelossijaa kiinni, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan. Siellä tavoitteeksi asetetaan jo top 3, ja eikös tavoitteet ole tehty saavutettavaksi!

Incar-videon toisesta lähdöstä näet kokonaisuudessaan tästä!

Mäkelä ajaa seuraavan kilpailunsa Pärnussa Auto24ringillä 28.-30.6.2019.

Teksti: Milla Mäkelä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo