Jääspeedway 24.01.2017

Miko Ronkaisella vauhdikas kisaviikonloppu Sveitsin vuoristossa

Miko Ronkainen osallistui viikonloppuna jääspeedwaykilpailuun upeissa Sveitsin maisemissa. Kuva: Sabine Papilloud

Kokkolan Moottoriseuran Miko Ronkainen osallistui viime viikonloppuna kansainväliseen jääspeedway-kilpailuun Sveitsin Champex-Lacissa. Oman erikoisuutensa paikalle tekee sen korkeus, rata sijaitsee 1 470 metrin korkeudella merenpinnasta ja on käytännöllisesti katsoen vuorten ympyröimä.

Lauantaina Sveitsissä ajettiin kansainvälinen jääspeedwaykilpailu, joka alkoi Ronkaisen osalta hyvissä fiiliksissä, vauhtikin oli kohdallaan. Mutta kuten aina, jääspeedwayssäkin on omat vaaramomenttinsa. Kolmannessa erässä suomalainen kaatui johtopaikalta ja takaa tullut Erwin Schuster osui ilmeisesti pyöränsä jalkatapilla Ronkaisen olkapäähän. Kilpailu oli sen päivän osalta taputeltu, loppupäivän mies vietti Sionin sairaalassa olkapäätä tutkien. Onneksi mitään vakavampaa ei löytynyt. Lopputulos painui keskeyttämisen johdosta sijalle 14, kahden ajetun pisteen ansiosta.

Miko Ronkainen satutti rytäkässä olkapäänsä. Kuva: Fabrice Savary

Sunnuntaina oli vuorossa samalla radalla Sveitsin mestaruuskilpailu. Kokkolan mies lähti mukaan kilpailuun ennakkoluulottomasti ja kipeällä olkapäällä. Kisa osoittautui vaikeaksi, olkapää alkoi vihoitella viimeisissä erissä, mutta erinomaisesti ajettu päivä tuotti lopulta finaalipaikan.

Finaalissa joukko pysyi neljän kierroksen ajan hyvin kasassa, edellisen päivän kolari vaati osansa, voima puristaa loppuun asti ei ollut ihan parasta a-luokkaa.  Sveitsin Mestaruudesta kamppailleet oman maan kuskit ajoivat vielä erillisen finaalilähdön, jonka päätteeksi mestaruuden vei Ronny Häring. Ronkainen sijoittui itse kilpailussa kolmanneksi ja sai taas yhden kilpailun lisää kokemusta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Suomen Mestaruus -kilpailuja.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway