Road Racing 19.06.2017

Miko Ronkaisella kaksijakoinen viikonloppu

Miko Ronkainen. Kuva: Timo Nässi

Superbiket kokoontuivat Kemoran radalle tiukkaan kisaviikonloppuun, jossa Miko Ronkainen oli mukana jälleen tiiminsä kanssa.

Viikko ennen kilpailuviikonloppua tiimi ajoi kaksi testipäivää samalla radalla, ja Honda saatiinkin säädöiltään paremmaksi. Kiitokset tästä menevät Ivanhoe Racing Teamin Rune Kullalle.

Miko otti lauantain B600 -luokan startissa kohtalaisen lähdön ja pääsi neljäntenä ensimmäisiin kurveihin. 
Ronkaisen vauhti riitti toiseksi tulleen Niko Kömin vauhtiin, mutta Nikon varma ajo ei antanut mahdollisuutta tällä kertaa ohitukseen. Koko kisan ajan olivat Juha Vehkanen ja Kalle Mäntysaari ihan kontissa kiinni, mutta Kokkolan mies onnistui pitämään sijoituksen maaliin saakka kolmantena. Tässä huomattiin taas luokan tasaisuus.

Sunnuntai oli hyvin pitkälle toisinto lauantain kisasta sillä erotuksella, että Ronkainen oli viidentenä ennen kuin Hondasta hävisi taas tehot. Tässä vaiheessa kisasta oli ajettu 8 kierrosta 16:sta. Tehon katoamisen seurauksena oli harmittava keskeyttäminen.

Positiivinen juttu on se, että saatiin paljon infoa miten pyörää tulisi kehittää tuleviin kisoihin. Moottorin vaiva täytyy vain selvittää pikaisesti. Pyrkimys on päästä heinäkuussa ajamaan Viron sarjan superstock osakilpailu. Seuraava SM-osakilpailu on Alastarolla elokuussa.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing