Snowcross 17.02.2018

Mikko Osmo lähtee paalupaikalta snowcrossin SM-sarjan Tornion osakilpailuun

Tornion SM-snowcrossissa ratkotaan voittajat lauantaina. Kuva: Livesports.fi

Snowcrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu alkoi perjantaina, kun vuorossa oli Pro-luokan ja Pro Lite -luokan aika-ajot. Perjantaina ajettiin myös harraste- ja veteraaniluokan aika-ajot sekä kilpailu.

Pro-luokan aika-ajojen ensimmäisestä ryhmästä eteni lauantain finaalieriin Mikko Osmo, Pieti Puhakka, Topi Posti, Emil Sundvisson ja Jonas Laakkonen. Voittajaksi yltänyt kauhajokelainen Osmo voitti toiseksi tulleen Puhakan jopa puolella sekunnilla.

Toisessa finaaliryhmässä parhaan kierroksen kellotti Eetu Karjalainen. Hänen lisäksi finaaliin pääsivät Juuso Loukko, Jere Tynkkynen, Joonas Keskiaho ja Jussi Honka. Jos Osmo piti hyvää vauhtia ensimmäisessä erässä, niin piti Karjalainenkin omassa erässään: hän voitti Loukon lähes sekunnin turvin. Toisessa aika-ajoryhmässä nähtiin myös melkoinen yllätys, kun viimeksi vuonna 2011 SM-sarjassa ajanut Jussi Honka nappasi suoran finaalipaikan.

B-finaalista ylsi neljä parasta A-finaaliin. Finaalipaikan ottivat Marius Ulriksen, Jarno Hietalahti, Roy Ylä-Onnenvuori ja Ville Sarkkinen. Viimeisin finaalipaikka ratkotaan lauantain Last Chance -erässä.

Pro Lite -luokan ensimmäisessä aika-ajoryhmässä parasta vauhtia piti Frans Forsell, joka löi toiseksi tulleen Niko Ahon noin kahdella kymmenyksellä. Suoran finaalipaikan ottivat myös Juho Virmakoski, Aki Pietilä ja Lasse Ruotsalainen.

Toisen aika-ajoryhmän voittanut Martin Mjelde Muller hävisi Forsellille melkein kolmella sekunnilla, mutta sillä ei ollut tässä vaiheessa mitään merkitystä. Mullerin lisäksi lauantain loppukilpailuun etenivät Jali Paajanen, Aapo Savela, Jomi Sonkamuotka ja Oskari Hyvärinen.

Pro Lite -luokassa ajettiin kaksi B-finaalia, ja molempien erien kaksi parasta kuljettajaa saivat paikan finaalieristä. Ensimmäisessä B-finaalissa voiton vei Niillas Issat Hætta. Hänen lisäkseen finaalipaikan otti Hampus Melin. Toisesta B-finaalista finaalieriin ajoivat Antti-Jussi Hyvönen ja Aleksi Rehu. Kuten Pro-luokassakin, ratkotaan viimeinen finaalipaikka lauantaina Last Chance -erässä.

Harrasteluokassa parasta vauhtia piti yllä Erkki Kamula, joka voitti molemmat finaalierät ja keräsi 50 pistettä. Hän jäi aika-ajoissa toiseksi, kun Jaakko Mäkynen onnistui voittamaan hänet reilulla kahdella kymmenyksellä. Mäkysen finaaliajot eivät menneet kuitenkaan täysin putkeen, kun hän nappasi sijat 5 ja 4. Harrasteluokan hopea meni Henri Kuuselalle ja pronssi Taneli Ojalle.

Veteraaniluokassa jouduttiin mitätöimään ensimmäinen finaalierä liian monen tulkintavirheen vuoksi. Näin ollen veteraaniluokan voitto ratkesi toisen finaalierän sijoitusten perusteella. Voittajaksi kruunattiin Juha Syrjämäki, joka hoiti homman kotiin myös kauden avauskilpailussa. Syrjämäki voitti myös aika-ajot ja mitätöidyn ensimmäisen finaalierän. Hopealle ylsi Jouni Kariniemi ja pronssille Osmo Määttälä.

Kisat jatkuvat lauantaina kello 14.

Pro-luokan lähtölista lauantaille:

1. Mikko Osmo
2. Eetu Karjalainen
3. Pieti Puhakka
4. Juuso Loukko
5. Topi Posti
6. Jere Tynkkynen
7. Emil Sundvisson
8. Joonas Keskiaho
9. Jonas Laakkonen
10. Jussi Honka
11. Marius Ulriksen
12. Jarno Hietalahti
13. Roy Ylä-Onnenvuori
14. Ville Sarkkinen

Pro Lite -luokan lähtölista lauantaille:

1. Frans Forsell
2. Martin Mjelde Muller
3. Niko Aho
4. Jali Paajanen
5. Juho Virmakoski
6. Aapo Savela
7. Aki Pietilä
8. Jomi Sonkamuotka
9. Lasse Ruotsalainen
10. Oskari Hyvärinen
11. Niillas Issat Hætta
12. Antti-Jussi Hyvönen
13. Hampus Melin
14. Aleksi Rehu

Teksti: Toni Rajamäki

Aikataulu ja tarkemmat tapahtumatiedot täältä.

Snowcrossin TV-asiantuntija ennakoi: “Kyllä ruotsalaisille haastajia löytyy”

Snowcrossin SM-sarjan toinen osakilpailu Torniossa – Tässä viikonlopun lähetysajat

Viikonlopun tärpit: Rovanperä villitsee Mikkelissä, kansainväliset RR-tähdet kisaavat Orivedellä, Torniossa snowcross-spektaakkeli

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross