Snowcross 13.01.2019

Mikko Osmo aikoo kirkastaa hopean kullaksi kaudella 2019

Mikko Osmo nappasi Pro-luokan SM-hopeaa viime kaudella. Kuva: Jari Lauri/Omikron

Pitkän linjan snowcross-kuljettaja Mikko Osmo jäi täpärästi kaudella 2018 Pro-luokan SM-hopealle. Todella korkeatasoisessa SM-sarjassa yhden kilpailun epäonnistuminen jätti kauhajokelaisen Osmon vaille kultamitallia. Kaudelle 2019 Mikko lähteekin nyt kirkastamaan mitalin ja on keskittynyt harjoitteluun entistä tarkemmin kesän ja syksyn aikana. Snowcross.fi sai Mikolta pienen haastattelun ennen SM -kauden alkua.

Mikko, millaisella mielellä tulevaan SM-kauteen ja SM PRO -luokkaan? 

Jo alkaneeseen kauteen lähden luottavaisin mielin, ajotuntejakin on saatu jo jonkin verran tälle talvelle. Uudelle kelkalle on saatu tunteja alle ja sitä on saatu myös omaan käteen sopimaan hyvin. Vauhtiakin vähän jäänyt edelliseltä talvelta, että eiköhän sitä hyviä tuloksia ole tiedossa, summaa Mikko luottavaisin mielin.

Onko kesän ja alkutalven treenit muuttunut viime kausista, vai mennäänkö tutulla kaavalla?

Kesä treenailtiin tuttuun tyyliin fysiikkaa tehden, keskittyen enemmän ja enemmän reenien laatuun sekä motocross-pyörällä ajotuntumaa pitäen useamman kerran viikossa. Pyörällä tuli ajettua niin pitkälle syksyä, kunnes yöpakkaset alkoi haittaamaan. Fysiikan tekeminen tietenki jatkunu koko alkukauden ja hyvin monipuolisesti.

Olet tunnetusti Lynxin miehiä, mikä kelkka on tarttunut tälle kaudelle käteen?

Tällä kaudella jatketaan tuttuun tyyliin Lynxillä, 2019 RS 600. Laite on tuntunutkin hyvältä käteen jo alusta asti, johtuen varmasti siitä, kun itse ollaan ajettu 3500 pitkällä alustalla jo 2017 vuodesta asti. Tälle talvelle se saatiin tehtaan paketissa suoraan käteen. Itse kelkkaa on muutettu pienillä säädöillä itselle käteen sopivaksi.

Jäit täpärästi kirkkaimmasta SM PRO -luokan mitalista viime vuonna, mitkä on miehen tavoitteet tähän kauteen? 

Tälle kaudelle tavoitteet tietenkin on itsellä kotimaisessa SM-sarjassa SM-kulta, koska se jäi viime vuonna saavuttamatta yhden huonon kisan takia. Ja sitten tietenki yksittäisissä isoissa kansainvälisissä kisoissa päästä 5. joukkoon per kisa ja MM-kisoissa myös 5. joukkoon.

Ketkä on mukana tukemassa kautta 2019? 

Kaikki ei ole vielä täysin lukkoon lyöty, mutta sanotaanpa nyt osa ketkä tukee tiimiä ja minua myös, eli loukko.com, Suupohjan varaosa ja huolto, Onnenvuoren Sora, Duell, Dbc Sweden, Scott, Lynx, Xps, Ahopaja Oy, Souru Oy, Skione.fi, Airoh, Paltek, Majava, Maddevil.fi, Sparal Oy. Ja tietenki yhtenä tärkeimpänä, kaikki jotka on ympärillä ja auttamassa fyysisesti tässä hommassa.

Mikko on parhaillaan Östersundissa Team Loukko.comin Juuso Loukon kanssa kilpailemassa Artic Cat Cupissa. Mikko ajoi itsensä eilen viidenneksi ja jatkaakin nyt kohti semifinaaleja, jossa taistellaan finaalipaikasta. Juuso Loukko oli kilpailupäivän kahdeksastoista.

Teksti: Snowcross.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross