Jäärata 09.02.2018

Mikko Koskinen puolustaa mestaruutta kotiyleisön edessä – Kansainväliset tähdet vauhdittavat jääradan SM-avausta

JR Open A -luokan Suomen mestari 2017 Mikko Koskinen. Kuva: Nita Korhonen

Jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin huomenna lauantaina Seinäjoelta. Viivalle asettuu iso joukko kansainvälisiä tähtiä haastamaan Suomen jääratakärkeä. Seinäjoen yleisön huomio keskittyy erityisesti oman seuran mieheen, hallitsevaan JR Open A -luokan Suomen mestariin Mikko Koskiseen.

SM Jäärata Seinäjoki avaa moottoripyörien jääradan SM-kauden lauantaina Kyrkösjärven jäällä. Täksi vuodeksi lajiin on tehty uudistuksia ja nyt SM-pisteistä tullaan kisaamaan 250- ja 450-kuutioisten luokissa.

Viivalle asettuvat kansainväliset ratamoottoripyöräilytähdet Mika Kallio, Niklas Ajo, Patrik Pulkkinen ja Tatu Lauslehto, jotka saavat vastaansa ison tukun lajin kärkinimiä. JR Open A -luokan hallitseva Suomen mestari Mikko Koskinen pääsee starttaamaan kauden kotiyleisönsä edestä. Mies tulee kisaamaan luokassa SM A450, jossa pisteistä taistelevat myös muun muassa Kallio, Lauslehto sekä viime vuoden JR Lites A -luokan SM-hopeamitalisti Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala. Viime vuoden veteraaniluokan Suomen Cupin mestari Janne Rantala asettuu kotiyleisönsä edessä nyt A450-luokan lähtöviivalle.

Vertti Takala Kuva: Nita Korhonen

Luokassa SM A250 Kallion, Ajon ja Lauslehdon lisäksi tullaan varmasti kärjessä näkemään myös Vertti Takala sekä viime vuoden JR Open A -luokan SM-hopeamitalisti Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Jani Kinnunen. Myös Niclas Pöytälaakso saattaa yllättää kotiyleisön edessä.

Täksi vuodeksi perustettiin uusi kansallinen 125-kuutioisten luokka, jonka toivotaan toimivan ponnahduslautana nuorille ajajille lajin pariin. Luokka on avoin kaikille lisenssiluokille. Myös tämä luokka on saanut Seinäjoelle kovia nimiä, kun luokassa vierailevat Niklas Ajo sekä Moto3-luokan MM-sarjassa viime vuoden kisannut Patrik Pulkkinen. Kovaa suoritusta voi odottaa myös viime vuonna loistaneelta nuorelta lupaukselta, Konneveden Moottorikerhon Tino Kapaselta.  Luokan kolme parhaiten menestynyttä alle 21-vuotiasta kuljettajaa tullaan palkitsemaan kauden päätteeksi rengaspaketilla ja lisäksi parhaiten menestynyt nuori kuljettaja tulee saamaan Ajo Motorsportin testi- ja valmennusviikonlopun jääratapyörillä.

Mika Kallion tämän talven treenit jäällä ovat jääneet vähäisiksi, mutta mies epäilee vauhdin pysyneen selkäytimessä. Kuva: Pertti Pääsky

Koska tänä vuonna luokissa ei ajeta enää tuplalähtöjä, voivat järjestäjät halutessaan ottaa mukaan päivän päätteeksi ajettavat 4-5 kierroksen Sprint-lähdöt, jotka tarjoavat kuljettajille mahdollisuuden päästä kisaamaan hieman enemmän.

SM-luokkien A250 ja A450 ohella tällä kaudella kisataan edelleen Suomen Cupin pisteistä veteraaniluokassa. Kansallisella tasolla kilpailijat ottelevat luokissa C80, 125 2T, B250, B450, Sprint 250 ja Sprint 450.

Seinäjoen kilpailussa on luvassa myös oheisohjelmaa jäätaistojen ohella. Säiden salliessa katsojat pääsevät todistamaan tehdäänkö ratakierros nopeammin jääratapyörällä vai lentämällä. Huimapää Helina Nieminen tulee paikalle kertomaan paramoottorilla lentämisestä ja näyttää miten vehkeellä lennetään jalat maata viistäen huimaa vauhtia ilmassa.

Niklas Ajo kokee, että jäärata-ajosta on hyötyä paitsi ajotekniikkaan myös pyörän laittamiseen. Kuva: Nita Korhonen

 

Harjoitus- ja aika-ajot starttaavat klo 09.30 ja kilpailuerät polkaistaan käyntiin klo 11.30.

Liput 10€ käteismaksuna ja alle 16-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton. Paikalla on kioski ja kisavarikolle on yleisöllä vapaa pääsy. Lähellä rata-aluetta on tänä vuonna lisäksi tarjolla rajoitettu määrä parkkipaikkoja.

Kilpailupaikan osoite: Hamarintie 385, 60200 Seinäjoki.

Seinäjoen kilpailun lähtöluettelo.

Seinäjoen kilpailun livelähetys.

Tulokset ja livetulospalvelu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Mika Kallio mukana lauantaina jääradan SM-avauksessa ”Vain voitto kelpaa”

Jääradan hallitseva Suomen mestari toteuttaa unelmaansa toisaalla – kuka vie nyt mestaruuden?

MotoGP:n tallipäällikkö Aki Ajosta jääradan lajiryhmäpäällikkö ”Suuri intohimo lajiin”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata