Ralli 07.10.2016

Mikko Kataja teki historiaa Empire Hill Climbissa

Kuva Tara Hurlin.

Syyskuussa ajetussa ylämäkisassa Empire Hill Climbissa nähtiin huikea veto Suomen Mikko Katajalta 1980 Toyota Starletilla.

Empire Hill Climb on nimensä mukaisesti Empire kylässä Michigan järven rannalla Pohjois-Michiganissa ja kisoja on ajettu vuodesta 1964 vuoteen 1980 asti, jonka jälkeen historiallisesti tunnettu kilpailu herätettiin uudelleen henkiin muutama vuosi sitten. Rata on pituudeltaan vain 0.5 mailia, mutta varsin haastava ja lyhyen mittansa vuoksi ei voi tehdä juuri virheitä ja täysiä on mentävä joka tuuma radasta tai se kostautuu välittömästi.

Tämän vuoden kilpailussa oli mukana 22. auto sekä varsin mielenkiintoinen kattaus 1970 luvun klassikoita: BMW 2002, Porsche 911 ja Lola T-192 formula, 1980-lukua edustivat mm. Mercedes-Benz 190E 16V ja Ford XR8 sekä uudempaa 1990 ja 2000 -luvun kalustoa kilpailussa mukana oli mm. Subaru BRZ, Impreza ja Ford Mustang sekä ehkä erikoisin auto 900 hevosvoimainen putkirunkoinen ja aerodynamiikaltaan Le Mans prototyyppiä muistuttava Enviate Hypercar, jonka rakentaja sekä kuljettaja Cody Loveland oli varmasti yksi kilpailun ennakkosuosikeista.

– Omalta kohdaltani olin vain pitämässä hauskaa ja nautiskelemassa ajamisesta sekä samalla hieman testaamassa ja säätämässä muutamia uusia juttuja autossa. Eli tuloslista ensimmäisen kierroksen jälkeen olikin aika yllätys. Rauhallisen varman suorituksen jälkeen selkeästi kilpailun nopein aika oli yllätys.

Päivän mittaan ajettiin yhteensä kuusi lähtöä, joiden perusteella nopein aika ratkaisi luokkien ja kilpailun voittajat.

– Viimeisen kierroksen aikani 21.222s riitti voittoon melkein kahden sekunnin erolla.

Toiseksi kokonaiskilpailussa tuli Mead Korvin Lolalla (23.092s) ja kolmanneksi Cody Loveland edellä mainitulla Enviate Hypercarilla (23.507s).

– Starletin suorituskyky taisi yllättää kaikki paikalla olijat ja viimeisen kierroksen aika oli myös kisan historian nopein aika.

Mikko Katajan kisaveto:Lue lisää: http://www.drivingline.com/articles/7-cars-that-took-the-empire-hill-climb-to-new-heights/ ja http://www.empirehillclimb.com/

Teksti: Mikko Kataja tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli