Rata-ajo 01.09.2019

Mikko Eskelisen kolmossija Nurburgringiltä laiha lohtu

Saksan perinteikkäällä Nurburgringin GP-radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Supertrofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen walesilainen tiimikaveri Jake Rattenbury eivät yltäneet tavoitteisiinsa, kun lauantaisen AM-luokan palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi sunnuntain osakilpailun tuloksena oli teknisen vian aiheuttama keskeytys.

Tavoitteiden ulkopuolisten tulosten ja pahimpien kanssakilpailijoiden lähes täydellisten suorituksien myötä Eskelinen ja Rattenbury tipahtivat AM-luokan sarjatilanteessa kolmannelle sijalle, kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

Helteisessä säässä ajettu viikonloppu käynnistyi erinomaisesti, kun Jake Rattenbury ajoi AM-luokan paalupaikan ja Eskelinen omalla vuorollaan piti toiseksi nopeinta kyytiä. Hetkeä myöhemmin ajetussa kilpailukauden yhdeksännessä osakilpailussa Rattenbury erinomaisesti puolusti tuota sijaansa aina kuljettajan vaihtoon saakka, ja näin kaksikko ajoi voitosta kunnes Mikko juuttui ruuhkaan. Näin sarjassa kolmannella sijalla ollut, slovakialainen Robert Zwinger sekä ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar saivat suomalaisen kiinni – ja lopulta painoivat väkisin ohitse. Kolmossija oli hallitsevalle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarille suuri pettymys.

– Tiesimme, että vain voitolla pysymme mestaruustaistelussa mukana ja näin kolmossija oli suuri pettymys. En vain pystynyt pitämään kahta pahinta kanssakilpailijaa takanani ja siksikin pettymys oli valtaisa. Jäin hitaan PRO-luokan auton taakse jumiin, ja näin nopeasti menetimme Rattenburyn ajaman etumatkan. Samalla taivuimme myös mestaruustaistelussa, joka muuttui taisteluksi EM-hopeamitalista, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina ajetusta kilpailukauden kymmenennestä startista saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajakaksikko sai maistaa lisää moottoriurheilun karvasta kalkkia, kun ensiksi Mikko erinomaisesti starttasi AM-luokan kakkossijalta matkaan ja hurjasti puolusti tuota sijaa aina oman ajovuoronsa puoliväliin saakka. Kuitenkin hän sitten teki pieni virheen jarrutuksessa, ja auton peräpää lähti alta sillä seurauksella, että hän spinnasi hiekoille ja tipahti yleiskilpailussa sijalle 22. Lopullisesti kaksikon kilpailu päättyi, kun muutamaa kierrosta myöhemmin auton polttoainejärjestelmään tuli vika ja auto lakkasi kulkemasta.

– Kaikkeni yritin pitää lauantaisen luokkavoittajan takanani ja siinä hyvin onnistuin aina oman ajovuoroni puoliväliin saakka, jolloin tein jarrutuksessa yhden pienen virheen jonka myötä menetin autoni hallinnan. Spinnasin hiekoille, ja kun sieltä pääsin takaisin radalle, niin olin koko porukan viimeisenä. En kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoin kilpailemista, kunnes muutamaa kierrosta myöhemmin sain huomata, että moottori ei enää toiminut oikein. Keskeytyksen jälkeen tiimi paikallisti vian auton polttoainejärjestelmään, joten spinnauksesta huolimatta kilpailu olisi joka tapauksessa jäänyt kesken, Eskelinen harmitteli.

Lähes täydellisen viikonlopun myötä Nicolas Gomar sinetöi AM-luokan Euroopan mestaruuden, kun hän karkasi sarjatilanteessa tavoittamattomaan 32 pisteen johtoasemaan. Robert Zwinger nousi seitsemän mestaruuspisteen turvin kakkossijalle ennen Eskelistä ja Rattenburya. Näin seitsemän viikon päästä Espanjan Jerezin radalla panoksena tulee olemaan AM-luokan hopeamitalin kohtalon ratkaiseminen.

Teksti: Mikko Eskelisen tiedotus / Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo