Rata-ajo 10.05.2019

Mikko Eskelisen kilpailukausi käynnistyy Englannin Silverstonen F1-radalta

Mikko Eskelinen (vas.) ja Jake Rattenbury. Kuva: Jani Kekoni

Järjestyksessään 12. kerran ajettava Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja käynnistyy nyt viikonloppuna perinteikkäältä Englannin Silverstonen F1-radalta, jossa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen yhdessä brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa aloittaa 12 osakilpailun mittaisen urakan kohti unelmiaan eli Euroopan mestaruutta.

Eskelinen starttaa kilpailukauteen hallitsevana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestarina ja sen myötä tavoitteet on asetettu toiseen peräkkäiseen titteliin. Näin hän myös hakee kirkastusta vuonna 2015 saavuttamalleen Lamborghini Super Trofeo EM-hopeamitallille.

Pitkällä moottoriurheilu-urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut suomalaiskuljettaja starttaa kilpailukauteen luottavaisin mielin; Tiimi ja auto ovat samat millä hän on viiden edellisen kilpailukauden aikana, niin yhden mestaruuden kuin kaksi muuta mitalisijoitusta sekä sarjan yli 50 palkintokorokesijoitusta napannut. Kuljettajaparikseen hän saa Walesin Cardiffista kotoisin olevan 25-vuotiaan Jake Rattenburyn, joka myös on urallaan jo tämän samaisen sarjan maailmanmestaruuden kertaalleen voittanut. Lisäksi kun kaksikolla kilpailuinsinöörinä on Aasian mestaruuden taikurina ollut britti Chaz Cleland, niin resepti tavoitteiden saavuttamiselle on olemassa.

– Kahden Aasiassa vietetyn ja menestyksekkään kilpailukauden jälkeen on erittäin mukavaa tulla takaisin kilpailemaan Euroopan mahtaville kilparadoille, jossa ajetaan niin minulle entuudestaan tuttuja kuin myös sopivasti tuntemattomiakin ratoja. Täällä Silverstonessa olen 12-vuotisen autourheilu-urani aikana kilpaillut viidesti aikaisemmin, joten tämä F1-rata ja sen niksit ovat entuudestaan tuttaja niin minulle kuin tiimikaverilleni sekä insinöörillemme, joille kummallekin tämä on heidän kotiratansa. Lähtökohdat ovat siis vähintäänkin herkulliset, Eskelinen kertoo.

– Nyt käynnistyvälle kilpailukaudelle vauhtiini liittyy uusi yhteistyökumppani Skydda, joka on jo yli 40 vuoden ajan keskittynyt henkilönsuojauksen ja työturvallisuuden kehittämiseen, ja on Pohjoismaiden johtava toimittaja yli 30 000 tuotteen valikoimallaan. Lisäksi suomalainen ympäristöhuollon palveluja tuottava yritys Sihvari sekä totta kai muut pitkäaikaiset yhteistyökumppanit kuten mm. Plus Katsastus, MadCroc, UHY TietoAkseli ovat näkyvästi tukemassa autokuntaamme tavoitteitamme kohden. Tänäkin vuonna Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan lähetykset televisioidaan ns. jälkilähetyksinä C More TV-kanavalla, jolloin yhteistyökumppanit tulevat saamaan vastinetta panostukselleen, Eskelinen jatkaa.

Silverstonen osakilpailut käynnistyvät tänään perjantaina kahdella tunnin mittaisella harjoitusjaksolla. Lauantaina aamusta edessä on aika-ajot ja iltapäivästä Suomen aikaa klo 16.35 ensimmäisen kerran katsotaan kuka tulee kilpailussa kakkoseksi.

Silverstonen osakilpailuviikonloppu huipentuu äitienpäivänä klo 13.10 käynnistyvään toiseen osakilpailuun. Kumpaakin kilpailua voi seurata mm. Lamborghini Squadra Corsen Facebook-sivujen kautta lähetettävällä Live Stream lähetyksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailuviikonloput 2019:
– 11.-12.5. – Silverstone (Englanti)
– 29.-30.6. – Misano (Italia)
– 13.-14.7. – Zaanvoort (Hollanti)
– 26.-27.7. – SPA-Francorchamps (Belgia)
– 30.-31.8. – Nurburgring (Saksa)
– 24.-25.10. – Jerez (Espanja)
– 26.-27.10. – World Finals, Jerez (Espanja)

Teksti: Jani Kekoni / GTM Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo