Rata-ajo 17.11.2017

Mikko Eskeliselle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeaa

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen teki sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ja voitti, ensimmäisenä suomalaisena Aasian mestaruussarjan hopeaa. Kuva: Jani Kekoni

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki nyt perjantaina Italian Imolan legendaarisella radalla sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ja voitti, ensimmäisenä suomalaisena koskaan, Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin. Samalla saavutettu mitalisijoitus oli erinomaista jatkoa hänen vuoden 2015 hopeamitalille, jonka hän saavutti Lamborghini Super Trofeo Euroopan mestaruussarjassa.

Pitkän kilpailukauden aikana PRO-AM-luokkaa yhdessä kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa ajanut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi yhdeksän kahdestatoista mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta ja juhli toista sijaa lopulta 19 pisteen marginaalilla ennen saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaa. Vastaavasti sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi hollantilaisen Rik Breukersin ja hongkongilaisen Nigel Farmerin autokunta. Parivaljakko saavutti lopulta 31 sarjapistettä enemmän kuin Eskelinen ja Ebenal.

Italian Imolan radalla saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan autoa käskyttävä kaksikko oli sen ensimmäisessä osakilpailussa upeasti PRO‐AM-luokan toinen ja muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa viimeisessä osakilpailussa niukasti palkintokorokesijoituksen ulkopuolella eli neljäs. Sinivalkoinen autokunta putosi palkintokorokesijoitukselta kärsittyään yhtaikaisesti kaksi rengasrikkoa. Silti Aasian mestaruussarjan hopeiseen mitaliin Eskelinen on enemmän kuin tyytyväinen.

‐ Kauden viimeistä edelliseen kilpailuun starttasin PRO-AM-luokan hopeasijalta. Sain kuitenkin huonon lähdön ja tipahdin kolmanneksi, josta onnekkaasti kanssakilpailijan varikkosuoran ylinopeuden myötä nousimme takaisin hopeasijalle, jonka pidimme maalilipulle saakka. Sitten viimeisessä kilpailussa kärsimme lähes samanaikaisesti kaksi rengasrikkoa ja tipahdimme neljänneksi, jolla sijalla myös saavuimme maaliin. Kauden viides hopeasija ja yhteensä yhdeksäs palkintokorokesijoitus antoi itseluottamukselle ison askeleen, kun ajatellaan sitä, että nyt lauantaina ja sunnuntaina meillä on edessä niin sanottu World Final eli Lamborghini Super Trofeon kaksi MM‐osakilpailua, Eskelinen kertoo.

‐ Tämä Aasian sarjan hopeasija on lähes maksimisuoritus mitä olisimme voineet saavuttaa. Totta kai kauden ainoa, Japanin Fujin toisen osakilpailun keskeytys jätti tilipussista 15 arvokasta pistettä pois, mutta siitäkin huolimatta meillä ei ollut tänä vuonna mitään mahdollisuutta vastata tulevan Lamborghini tehdaskuljettaja Rik Breukersin ja hänen tallitoveri Nigel Farmerin vauhtiin. Breukers ajaa paljon ja on todellinen ennakkosuosikki MM‐kilpailujen nopeimmaksi kuljettajaksi. Tyytyväinen siis ehdottomasti olen kuluneeseen kilpailukauteen ja sen antamiin kokemuksiin, Eskelinen jatkaa.

Mikko Eskelinen saavutti tältä kaudelta kaksi hopeaa. Kuva: Jani Kekoni

Kauden 2018 suunnitelmat hahmottumassa

Imolassa Lamborghini fyysisesti esitteli uuden kehitysversion Huracan autostaan. Auto on aerodynamisilta ominaisuuksiltaan huikeasti nopeampi kuin tämä kolme vuotta käytössä ollut versio ‐ ja se houkuttelee 10‐vuotista moottoriurheilutaivaltaan juhlistavaa suomalaiskuljettajaa.

‐ Olen neljä vuotta saanut mitata, ja myös kehittää, vauhtiani Lamborghini Super Trofeo -ratasarjoissa. Näinä vuosina olen tähän mennessä ajanut 52 osakilpailua ja saavuttanut 27 palkintokorokesijoitusta. Vaikka mestaruutta en ole onnistunut nappaamaan, niin siitä huolimatta se kertoo siitä, että asiat on tehty oikein. Aasian ja Euroopan hopeamitalit tarkoittavat sitä, että vielä voidaan yhdellä sijoituksella parantaa ja koska olen jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kuljettajamarkkinoilta, niin vaikea olisi kieltäytyä, Eskelinen pohtii.

‐ Uudistettu Lamborghini Huracan näyttää todella aggressiviiselta superautolta ja olisi sääli jos kokemuksiani niin Aasian kuin Euroopan parhaimmilta kilparadoilta pitäisi jättää hyödyntämättä. Ajetaan nyt kuitenkin ensiksi lauantain ja sunnuntain MM‐kilpailut ja nautiskellaan sitten hetken aikaa saavutuksista, eli Aasian mestaruussarjan hopeamitalista. Kuitenkin päätöksiä olisi tehtävä pian, koska kuljettajamarkkinoilla parhaimmat paikat on jaossa ennen vuodenvaihdetta, Eskelinen jatkaa.

Aasian päätösosakilpailut ajettiin yhdessä Amerikan sarjan kanssa ja niiden molempien PRO‐AM-luokan voittoon ajoi tuleva Aasian mestaruussarjan amatööriluokan voittaja, indonesialainen Andrew Haryanto Lamborghinin tehdaskuljettaja Milos Pavlovicin kanssa. World Final aika-ajot ajetaan aikaisin lauantaina ja ensimmäinen osakilpailu iltapäivästä. Pitkä kilpailukausi huipentuu sunnuntaina toiseen MM‐osakilpailuun, joka on samalla 14:s kilpailustartti myös Eskeliselle.

‐ World Finalissa Aasian, Amerikan ja Euroopan ratasarjat yhdistetään, jolloin radalla tulee ruuhkaa riittämään. En Maxxin kanssa lähde nöyristelemään vaan tulemme tosissaan taistelemaan PRO‐AM-luokan MM‐tittelistä. Totta kai kun vastassa on entisiä ja tulevia sarjamestareita sekä muiden GT‐autojen ja pikkuformuloiden mestareita, niin kyllähän se saa tosissaan sekunnin tuhannesosista saa taistella mikäli tavoitteisiin meinaamme yltää. Mutta onneksi mitään ei ole vielä ratkaistu, joten yrittämään ehdottomasti lähdetään.

Lauantainen ja sunnuntainen osakilpailu on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live‐Stream lähetyksenä täältä.

Lopptulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #11 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO‐ AM ‐luokka: Top‐3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +11,096sek
3. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +41,176sek
4. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +41,977sek

Lopptulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #12 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO‐ AM ‐luokka: Top‐3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +7,725sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +44,236sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +59,253sek

Lamborghini Super Trofeo ASIA 2017: EPÄVIRALLISET lopputulokset 12/12 osakilpailua, PRO‐AM ‐luokka, top‐4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 151 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 119 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 100 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo