Rata-ajo 03.11.2019

Mikko Eskelisellä murheellinen Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan kilpailukauden päätös

Mikko Eskelisen auto romuttui ulosajossa pahasti. Kuva: Jani Kekoni

Vuodesta 2014 lähtien kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa kilpaillut Mikko Eskelinen saavutti jälleen erinomaista menestystä, kun Espanjan Jerezissä ajetun kilpailuviikonlopun päätteeksi hän kävi brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa pokkaamassa Euroopan mestaruussarjan mitalisijoituksen.

Tasan vuosi sitten Eskelinen juhli sarjan Aasian mestaruutta yhdessä maanmiehensä Juuso Puhakan kanssa, joka tänä vuonna jäi vain karvan verran uransa toisesta Aasian mestaruudesta.

Vaikka mitalisijoitus oli Eskeliselle kolmas peräkkäinen ja järjestyksessään jo viides, niin suussa maistui karvas pettymys; Mestaruuteen ei ollut mahdollisuuksia, kun Espanjan Andaluciassa ajetussa sarjan huipennuksessa 620 hevosvoimaisesta Lamborghini Huracan Super Trofeo -autosta katkesi teräksinen jarrutasapainon säätötanko, ja suomalaiskuljettajasta tuli takasuoran päätteeksi jarruttoman auton matkustaja. Seuraavassa hetkessä auto rysähti voimalla rataa reunustavaan valliin sillä seurauksella, että kori vääntyi korjauskelvottomaan kuntoon. Lisäksi äkkipysähdyksessä Eskelinen loukkasi kylkensä ja näin MM-kilpailut jäivät häneltä kokonaan väliin.

– Kilpailukausi päättyi valtaisaan pettymykseen, kun yhdessä urani pahimmassa ulosajossa auto sukelsi rengaskasaan sellaisessa kulmassa, että kilpurin kori vääntyi ja kilpailuviikonloppu päättyi siihen. Kuitenkin kun ulosajo sattui kilpailun viimeisellä kierroksella ja vain muutamaa mutkaa ennen maalilippua, niin ulosajosta huolimatta lopputuloksissa oltiin AM-luokan kolmanneksi nopeimpia, kun takana olleet olivat jääneet jo kierroksella. Rysäyksessä loukkasin kylkeni ja sen myötä matkasin ambulanssikyydillä suoraan palkintokorokkeelle. Lopulta kipu äityi sellaiseksi, että minun oli jätettävä MM-finaalit väliin, jossa sitten tiimikaverini Jake Rattenbury ajoi Leipert Motorsport tiimin vara-autolla ja upeasti nappasi sarjan MM-pronssin, Eskelinen kertoo.

– Koska Euroopanmestaruutta ei tänä vuonna tullut, niin sehän vain tarkoittaa sitä, että ensi vuonna on yritettävä uudelleen. Tykkään kovasti kilpailla tässä kansainvälisessä GT-autojen sarjassa ja samalla auttaa muita suomalaiskuljettajia urallaan eteenpäin. Vuosi sitten Juuso Puhakan kanssa saavutin Aasian mestaruuden, ja nyt kun hän on määrätietoisesti matkalla GT3-autojen mestaruussarjohin, niin on aika auttaa seuraavia kuljettajia ottamaan askelmaa urallaan; Tulevalla viikolla GTM Finland yhdessä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kanssa järjestää Barcelonan radalla ns. Shoot Out tilaisuuden, jonne on tulossa useita nuoria suomalaiskuljettajia näyttämään osaamistaan ja suunnittelemaan seuraavien vuosien kuvioitaan, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo PRO-luokan maailmanmestaruus matkasi Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan vuoden takaisen tanskalaisen tiimikaveri Frederik Schandorffin taskuun. AM-luokan maailmanmestaruuden voitti vasta 16-vuotias yhdysvaltalainen Steven Aghakhani.

Teksti: Mikko Eskelisen tiedotus, Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo