Rata-ajo 23.06.2016

Mikko Eskelisellä kiireinen Juhannus Ranskan Paul Ricardin radalla

Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Europe jatkuu nyt Juhannusviikonloppuna Ranskan Paul Ricardin radalla, jossa Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoituksia. Kuva Leipert Motorsport.

Neljän Ralli SM-osakilpailun jälkeen ns. superautojen luokan SM-mitalitaistelussa oleva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoja nyt Juhannuksena Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajettavissa Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailuviikonlopussa.

Italian Monzan ja Englannin Silverstonen osakilpailujen jälkeen sveitsiläisen tallitoveri Fredy Barthin kanssa PRO-AM luokan seitsemännellä sijalla oleva suomalaiskuljettaja on vain yhdeksän pistettä mitalisijoituksista ja 22 pistettä sarjajohtaja, mäntsäläläistä Patrick Kujalaa perässä. Saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla kilpailuissa ajava Eskelinen toivoo jälleen, Englannin Silverstonen osakilpailun tapaan olevansa palkintokorokesijoituksilla ja sitä kautta saavuttavansa niin Kujalan kuin muiden kanssakilpailijoiden etumatkaa.

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo EM-hopeamitalisti ja MM-pronssimitalisti on huolellisesti valmistautunut kilpailuun – Hän tietää, että tämä viikonloppu tulee mestaruustaistelun kannalta olemaan erittäin tärkeä; Palkintokorokesijoituksilla hän pitää mitalitoiveet elossa ja niiden ulkopuolisilla sijoituksilla kilpailukaudelle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen huomattavasti vaikeutuu.

– Olen pitkällä autourheilu-urallani viisi kertaa kilpaillut Paul Ricardin radalla ja vuosi sitten juhlin kahta palkintokorokkeen hopeista sijoitusta. Palkintokorokesijoitukset ovat myös tänäkin vuonna minun ja tallitoverini Fredy Barthin ajatuskuplissa eikä niistä tule yhtään tinkiä, Eskelinen kertoo.

– Valmistautuminen on sujunut rauhallisissa merkeissä kun kaksi viikkoa sitten onnistuin kartanlukijani Arto Kapasen kanssa saavuttamaan repullisen Ralli SM-pisteitä ja sitä kautta mitalitoiveet pysyvät sielläkin elossa. Nyt kovasti haluaisin päästä maanmieheni ja Lamborghini Super Trofeo sarjan hallitsevan mestari Patrick Kujalan vauhtiin ja sitä kautta nousta sarjatilanteessa seitsemänneltä sijalta ylöspäin.

Paul Ricardin aika-ajot ajetaan lauantai-aamuna ja ensimmäinen kilpailu iltapäivästä. Toinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina.

Silverstonen osakilpailun televisiolähetys MTV3 Max kanavalla tänään klo 20.30 Lamborghini Super Trofeo Europe ratasarjan toisen kilpailuviikonlopun tapahtumat on nähtävissä ns. koostelähetyksenä MTV3 MAX TV-kanavalla tänään klo 20.30 ja välittömästi lähetyksen jälkeen myös Mikon kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.

Kummatkin Paul Ricardin osakilpailut on nähtävissä nyt viikonloppuna internetin välityksellä ns.

Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe VIRALLINEN sarjatilanne 2016:
4/12 osakilpailua: PRO-AM -luokka, top-9:
1. Patrick Kujala & Adrian Amstutz, 45 pistettä
2. Nicolas Armindo & Hanry Hassid, 34 pistettä
3. Lorenzo Veglia & Andrea Fontana, 32 pistettä
4. Simone Pellegrinelli, 29 pistettä
5. Raffaelle Giannoni, 29 pistettä
6. Dimitri Deverikos & Sergio Campana, 26 pistettä
7. Mikko Eskelinen & Fredy Barth, 23 pistettä
8. Andrea Ceccato & Kenneth Kropfl, 21 pistettä
9. Gianluca Giraudi & Ricardo Vera, 18 pistettä

Teksti Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo