Ralli 28.01.2017

Mikko Eskelinen nopein WRC-kuljettaja Arctic Lapland Rallissa – R5-kuljettajien vauhtiin ei mitään mahdollisuutta

Vaikka Rovaniemen Napapiirin ympäristössä 52. kerran ajetussa Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpaillut jyväskyläläinen  Mikko Eskelinen saapui kymmenen vaativan pikataipaleen ja 251,61 erikoiskoekilometrin jälkeen maalilipulle nopeimpana WRC-autolla ajaneena kilpailijana, riitti se modernien R5-autoilla ajaneiden kanssakilpailijoiden seassa vasta pettymykselliseen SM1-luokan yhdeksänneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Kaksipäivästä ns. Tunturirallia edeltäneissä testeissä Eskelinen oli kartanlukijansa Arto Kapasen ja Riku Sepän luotsaaman Dynamo -rallitiimin kanssa löytänyt autoonsa hyvät ja lupaavia odotuksia herättävät säädöt. Suurella itseluottamuksella Arctic Lapland Rallin perinteikkäille erikoiskokeille suunnannut kaksikko sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa jo heti ensimmäisillä erikoiskokeilla kun auto ei, varsinkaan hitaissa mutkayhdistelmissä eikä ahtaissa risteyksissä, käyttäytynyt toivotulla tavalla. Sen seurauksena ansaittu itseluottamus hävisi kuin kirpakka pakkanen auringon lämmittämiltä keväthangilta eikä Eskelinen pystynyt vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin.

Kymmenen pikataipaleen jälkeen aikaero Arctic Lapland rallin ensimmäisen kerran urallaan voittaneeseen, modernilla Skoda Fabia R5 autolla ajaneeseen hallitsevaan kaksinkertaiseen SM2-luokan Suomenmestari Teemu Asunmaahan venähti lopulta yli kuuden minuutin mittaiseksi.

– Mielestäni meillä oli erinomaisesti sujunut harjoitusjakso ja kaikki piti olla kunnossa. Kuitenkin erikoiskokeet olivat edellisvuosia nopeammassa ja paremmassa kunnossa, jonka myötä testitiellä löydetyt säädöt eivät sopineet tämän vuoden kilpailuun. Erikoiskoeaikoja kun katsoo niin vaikka pystyimme jokaisella pikataipaleella parantamaan edellisvuoden aikojamme niin siitä huolimatta kanssakilpailijamme pystyivät parantamaan kaksin tai jopa kolminverroin enemmän omia aikojaan, Eskelinen kertoo.

– Kyllä tässä peiliin pitää katsoa ja nöyrästi pyydellä anteeksi menemistämme seurannelta tahoilta. Tiedän, että jäimme eniten ahtaissa risteyksissä sekä hitaissa mutkayhdistelmissä, joihin ei vain yksinkertaisesti riittänyt luottoa syöksyä niin kuin niihin olisi pitänyt. Tiedän myös, että iäkkään Mitsubishi Lancer WRC Step2 automme suorituskyky ei ole samaa tasoa kanssakilpailijoidemme modernien R5-autojen kanssa, joten siksi nyt on laitettava mietintämyssy päähän miten saisimme kilpailukykyämme parannettua, Eskelinen jatkaa.

Arctic Lapland Rallin voittokamppailussa nähtiin hurja jännitysnäytelmä kun alavutelainen Teemu Asunmaa puristi viimeisellä 52 kilometrinf mittaisella erikoiskokeella hallitsevasta yhdeksänkertaisesta Suomenmestari Juha Salosta ohitse ja otti siten pitkän ralliuransa ensimmäiset poronsarvet. Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan kuukauden päästä Mikkelissä.

Lopputulokset 52. Arctic Lapland Rally 2017, Rovaniemi, SM1-luokka, Super4

1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5, 2:06:56,4

2. Juha Salo & Jarno Ottman, Peugeot 208 T16 R5, +7,7sek

3. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Citroën DS3 R5, +3:03,1sek

9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +6:04,7sek

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli