Rata-ajo 18.05.2017

Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tavoittelevat palkintokoroketta Lamborghini Super Trofeo -sarjan Thaimaan osakilpailuissa

Mikko Eskelinen. Kuva: Jani Kekoni

Kuukausi sitten Malesian Sepangin F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat kaksi PRO-AM luokan hopeista palkintokorokesijoitusta. Nyt tulevana viikonloppuna saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko janoaa lisää menestystä, kun sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Thaimaan Buriramissa.

Eskelinen starttaa tropiikin säässä ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin toiveikkaana; Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, eikä kuuma ja kostea sää ole tuottanut ongelmia. Perjantaina edessä on kolme tunnin mittaista harjoitusta, lauantaina aika-ajot ja yksi osakilpailu ja sunnuntaina toinen. Eskelinen tietää, että tasainen ja menestyksekäs suorittaminen pitkässä 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa on tärkeämpää kuin isolla riskillä voitosta ajaminen.

– Viikonlopulle on luvattu paahtavaa 35 lämpöasteen hellettä ja monsuunimaisia sadekuuroja, joten olosuhteiltaan haastetta tulee riittämään. Toisaalta samanlaisessa säässä ajettiin kuukausi sitten Malesiassa, joten uutta tämä ei ole. Olen nyt kuitenkin paljon paremmin valmistautunut, koska tiedän millaiseen rääkkiin taas itseni asetan. Onneksi olosuhteet ovat kaikille samat, joten laitetaan taas kaasu pohjaan ja katsotaan maalilipulla mihin se riittää, Eskelinen kertoo.

– Sarjatilanne on vähintäänkin herkullinen, kun avausosakilpailuviikonlopun kaksi PRO-AM -luokan kakkossijaa pitää meidät sarjatilanteessakin kakkosena. Vaikka olemme kärkimies ja hallitsevan Euroopanmestari Rik Breukersin autokuntaa kuusi pistettä perässä, niin tyytyväinen olen tähänkin tilanteeseen. Breukers ajaa paljon ja on tänäkin vuonna napsinut voittoja niin Aasian kuin Euroopan Lamborghini sarjoissa. Näin ollen hänen autokuntansa on meidän pahin vastus ja ehdottomasti haastamaan heitä lähdetään, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista nähdään formulatasoinen Live-Stream nettilähetys osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com. Lauantain osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 10 ja sunnuntain toinen klo 7.20. Live-Stream lähetysten lisäksi avausosakilpailun parhaimmat palat tulevat näet koostelähetyksenä nyt torstaina C More Max TV-kanavalla klo 20:40.

Mahdollisuus ajaa itse Lamborghini Huracán Super Trofeo kilpa-ajoneuvoa

Mikko Eskelinen ja saksalainen Leipert Motorsport järjestävät kesäkuussa Alastaron Moottoriurheiluradalla ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla miltä tuntuu ajaa 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo -kilpa-ajoneuvolla turvallisessa ympäristössä.

– Minulta on usein yksityishenkilöt pyytäneet mahdollisuutta päästä kokeilemaan autoa, jonka ratin takana erinomaisesti viihdyn. Nyt sellainen on luvassa kun tiimini tulee kilpailukaluston kanssa Alastarolle, ja näin kuka tahansa pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta suljetulla ja vain tähän käyttöön varatulla moottoriradalla. Mikäli et halua ajaa mutta haluat olla kyydissä, niin sekin onnistuu, Eskelinen kertoo.

Lisätietoja löydät Mikko Eskelisen kotisivuilta osoitteesta: www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 2/12 osakilpailua:
1. Andrew Haryanto, 30 pistettä
2. Rik Breukers & Nigel Farmer, 30 pistettä (1. Pro-AM)
3. Kei Cozzolino & Afiq Yazid, 27 pistettä

7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal (Pro-Am), 24 pistettä (2. Pro-AM)

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asia 2017:
– 07.-09.04.2017 – Sepang, Malesia
– 19.-21.05.2017 – Burinam, Thaimaa
– 23.-25.06.2017 – Suzuka, Japani
– 18.-20.08.2017 – Fuji, Japani
– 22.-24.09.2017 – Shanghai, Kiina
– 16.-19.11.2017 – Imola, Italia

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo