Rata-ajo 20.05.2017

Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal palkintokorokkeelle Thaimaan kuumuudessa

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat Thaimaan Buriramissa ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa PRO-AM-luokan palkintokorokesijoituksen. Kuva: Jani Kekoni

Thaimaan Buriramin kansainvälisellä Changin kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoverinsa Maxx Ebenal saavuttivat jälleen tavoitteensa, kun he palkintokorokkeella juhlivat kolmanneksi korkeimpia sarjapisteitä. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopeimpia.

Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajanut kaksikko starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta 50 minuutin ja 30 kierroksen mittaiseen kilpailuun. Eskelinen otti hieman varovaisen lähdön eikä päässyt haastamaan edestään lähtenyttä – ja sittemmin PRO-AM-luokan voittanutta Carrie Schreinerin ja Richard Goddardin autokuntaa. Myöskään matka ei riittänyt saavuttamaan kakkosruudusta ongelmia kohdannutta sarjajohtaja Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokuntaa, jotka saapuivat maalilipulle 0,325 sekuntia Schreineria ja Goddardia hitaampina. Eskelinen oli silti tyytyväinen kolmanteen peräkkäiseen palkintokorokesijoitukseensa ja kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Mikko Eskelinen Kuva: Jani Kekoni

– Olin lähdössä hieman pehmeä ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa menetin yhden sijan. Kuitenkin oman ajovuoroni aikana pystyin nousemaan tuon menetetyn sijan ja 23 minuutin kilvanajon jälkeen toin kahdeksannella sijalla saksalaisen Leipert Motorsportin kilpa-auton tallitoverini Maxx Ebenalille, joka omalla ajovuorollaan myöskin teki tasaisen varmaa työtä. Noin 130 kilpailukilometrin jälkeen Maxx toi automme maalilipulle seitsemäntenä, vain 16,234 sekuntia PRO-AM-luokan kauden avausvoiton ottanutta Schreinerin ja Goddardin autokuntaa, Eskelinen kertoo.

– Schreiner ja Goddard ajoivat viisi viikkoa sitten Malesiassa PRO-luokassa ja nyt Lamborghinin kilpailuorganisaatio oli pudottanut heidät ajamaan PRO-AM-luokkaan. Eli mikäli he olisivat edelleen ajaneet PRO-luokassa, niin olisimme olleet toisia, mutta toisaalta turha on jossitella, vaan yritetään huomenna ajettavassa toisessa osakilpailussa laittaa paremmuusjärjestys uusiksi. Erityisen iloinen olen siitä, että tiimimme toinen, australialaisen Ben Gersekowskin ja englantilaisen Rory Collingbournen autokunta saapui maalilipulle yleiskilpailun ja PRO-luokan kolmantena. Se sijoitus takasi heille kauden ensimmäisen palkintokorokkeen ja tuplamenestyksen tiimillemme, Eskelinen jatkaa.

Kilpailun voitti malesialainen Afiq Yazid ja japanilainen Kei Cozzolino. Thaimaan toinen osakilpailu ajetaan huomenna Suomen aikaa klo 8.10.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Thaimaa 20.5.2017: 1. osakilpailu,
yleiskilpailu top-3:
1. Afiq Yazid & Kei Cozzolino, 30 kierrosta
2. Artur Janoz & Toby Sowery, +10,523sek
3. Ben Gersekowski & Rory Collingbourne, +22,903sek

7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +57,125sek (Pro-AM 3.)

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 sarjatilanne, 3/12 osakilpailua,
PRO-AM-luokka, top-3:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 44 pistettä
2. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, 35 pistettä
3. Carrie Schreiner & Richard Goddard, 22 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo