Rata-ajo 23.04.2016

Mikko Eskelinen ja Fredy Barth jätettiin kylmästi viidenneksi Lamborghini Super Trofeo ratasarjan avauksessa

Lamborghini ratasarjan avauksessa nähtiin sinivalkoisin lasein katsottuna suuria ison hetkiä ja pettymyksen karvaita krokotiilin kyyneliä. Kuva Jani Kekoni

Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo ratasarja pyörähti suomalaisittain kaksijakoisesti käyntiin kun jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen sveitsiläinen tallitoveri jäivät niukasti palkintokorokesijasta samalla kun sarjan PRO-luokan hallitseva mestari, mäntsäläläinen Patrick Kujala jatkoi edellisvuoden voittoputkeaan nyt PRO-AM -luokassa sveitsiläisen tallitoveri Amstutzin kanssa.

Epävakaisessa kelissä ajetussa 50 minuutin ja 27 kierroksen mittaiseen kilpailuun Eskelinen ja Barth starttasivat mukavasti seitsemännestä lähtöruudusta. Barth onnistui ajovuoronsa aikana nostamaan Leipert Motorsportin autokunnan hienosti PRO-AM luokan hopeasijalle, jota Eskelinen sai puolustettua aina viimeiselle kierrokselle saakka kunnes kolme italialaista autokuntaa meni hänestä väkisin ohitse. Tuloillaan ollut palkintokorokesija jäi noin 150 kilometrin mittaisessa kilpailussa vain viiden kilometrin päähän ja näin heidän oli tyytyminen viidenneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Eskelinen oli tulta ja tappuraa kilpailun päätyttyä kun hän ajoi yhden ehjimmistä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailuistaan koskaan ja silti muutama karvan nopeampi kanssakilpailija tuli ja vei tikkarin hänen suustaan.

– Fredy otti WTCC-uransa tapaan vahvan lähdön ja teki virheetöntä työtä tuoden auton minulle kakkossijalta. Laitoin kaiken osaamiseni peliin ja järjestelmällisesti sain ajettua parhaimpia kierrosaikoja mitä koskaan olen tällä Monzan radalla ajanut. Siitä huolimatta asteen nopeammat kuljettajat puskivat viimeisellä kierroksella minusta väkisin ohitse. Kyllä korpeaa ja vieläpä suuresti, Eskelinen manaili.

Kaksikko tipahti viimeisellä kierroksella palkintokorokkeelta. Kuva Jani Kekoni

Kaksikko tipahti viimeisellä kierroksella palkintokorokkeelta. Kuva Jani Kekoni

– Ennen kilpailua tiesimme, että tästä vuodesta tulee huomattavasti kilpailullisesti kovempi kuin EM-hopean ja MM-pronssin tuoneesta kaudesta 47 teknisesti tasavertaisilla autoilla ajavaa autokuntaa kun on radalla niin erot mitataan silmänräpäyksissä. Sen myötä edes pieneen ajovirheeseen ei ole varaa, joten tässä on ennen huomista toista osakilpailua paljon käärmekeittoa yön aikana nieltävänä. Kymmenyksiä pitäisi saada pois, mutta kun vain tietäisi, että mistä Monzan formularadan osuudelta niitä saisi, maksimivauhtiaan ajanut suomalaiskuljettaja jatkaa.

Lamborghini Super Trofeon yleiskilpailun voittoon ajoi tanskalainen Dennis Lind. Kujala ja hänen tallitoveri Adrian Amstutz jäi 17,534 sekuntia Lindistä ja oli yleiskilpailun viides. Eskelisen ja Barthin suoritus oli lopulta yleiskilpailun 12. nopein ja ero Lindiin 39,946 sekuntia eli alle 0,3 sekuntia ajettua kilometriä kohden.

Sunnuntainen Monzan toinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaan klo 14.15. Eskelinen ja Barth starttaavat kilpailuun letkan puolivälistä lähtöruudusta 28. Kilpailua voi seurata internetin välityksellä ns. suorana Live Stream lähetyksenä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live. Internet lähetysten lisäksi MTV3 Max näyttää avausviikonlopun tapahtumat koostelähetyksenä torstaina 12.5.2016 klo 19.40.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, 23.4.2016, Monza #1, Pro-Am

Top-5:

  1. Adrian Amstutz & Patrick Kujala, 27 kierrosta
  2. Lorenzo Veglia & Andrea Fontana, +9,623sek
  3. Simone Pellegrinelli, +15,234sek
  4. Gianluca Giraudi, +19,423sek
  5. Mikko Eskelinen & Fredy Barth, +19,964sek

Teksti Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo