Rata-ajo 01.12.2016

Mikko Eskelinen ja Ben Gersekowski kolmannesta lähtöruudusta Lamborghini Super Trofeo EM-finaaleihin

Mikko Eskelinen ja hänen australialainen tallitoverinsa Ben Gersekowski kisaavat viikonloppuna Espanjan Valenciassa Lamborghini Super Trofeo EM- ja MM-finaaleissa. Kuva: Jani Kekoni

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo EM-hopeamitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen australialainen tallitoverinsa Ben Gersekowski starttaavat erinomaisista asetelmista perjantaina ajettaviin EM-sarjan päätösosakilpailuihin. Espanjan Valencian neljän kilometrin mittaisella kilparadalla ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisissa EM-finaalilähdössä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin takavetoisella ja 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajava kaksikko lähtee matkaan kolmannesta lähtöruudusta.

Kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo EM-sarjaa sveitsiläisen Fredy Barthin kanssa PRO-AM-luokassa urakoinut Eskelinen paketoi kilpailukautensa poikkeuksellisesti toisen tiimikaverinsa, australialaisen Ben Gersekowskin kanssa. Barth oli estynyt kilpailemasta ja näin Eskeliselle avautui mahdollisuus mitata Gersekowskin kanssa vauhtiaan amatööriluokan kärkikuljettajia vastaan.

– Tänä vuonna Gersekowski on ajanut Leipert Motorsport tiimissä sen toisessa autokunnassa ja nyt kun myös hänen tiimikaveri oli estynyt kilpailemasta niin päätimme yhdistää voimamme. Samalla kilpailuorganisaatio luokitteli meidät amatööriluokkaan, jonka EM-huipennuksiin starttaamme erinomaisesta kolmannesta lähtöruudusta. Tehtävänämme on oman menestyksemme lisäksi tukea tiimimme toisen autokunnan, amatöörisarjan hopeasijalla olevan nigerialaisen Nouri Shaninin mestaruushaaveita, joten panokset perjantaisiin kilpailuihin ovat kovat, Eskelinen kertoo.

Kuva: Jani Kekoni

Kuva: Jani Kekoni

MM-finaalin musta hevonen?

Valencian EM-osakilpailujen jälkeen Eskelisen ja Gersekowskin kilpailukausi huipentuu kahdella MM-osakilpailulla, joiden yhteenlaskettu tulos määrittelee sarjan maailmanmestaruuden. Koska kaksikon unelma PRO-AM-luokan EM-mitaleista on mollivoittoisesti sujuneen kauden seurauksena jo menneet, on heidän autokunnallaan nyt kokonaan uusi mahdollisuus olla viikonlopun ns. musta hevonen ja nousta amatööriluokan MM-mitalitaisteluun.

– Perjantain kaksi EM-finaalilähtöä ovat meille erinomaista lämmittelyä lauantaina ja sunnuntaina ajettavia kahta MM-osakilpailua varten. Tärkeää olisi toki huomenna pystyä taistella palkintokorokesijoituksista, mutta tärkeimpänä asiana pidämme MM-finaaleja. Olemme täällä Valenciassa olleet harjoituksissa sekä aika-ajoissa kärkivauhdissa, joten erittäin motivoituneina starttaamme tuleviin neljään kilpaililähtöön, Eskelinen jatkaa.

Ensimmäinen amatööriluokan Lamborghini Super Trofeo EM-finaali ajetaan perjantaina Suomen aikaa klo 11.20 ja toinen klo 16.00. Kumpikin lähetys sekä Amerikan ja Aasian sarjojen finaalilähdöt ovat nähtävissä ns. live-stream lähetyksinä osoitteessa: squadracorse.lamborghini.com.

Lamborghini Super Trofeo 2016 Europe, Valencia 1.12.2016, Aika-ajot #1,
AM-luokka
1. Teodor Myszkowski & Andrej Lewandwski, 1:33.448
2. Kikko Galbiati, +0,448sek
3. Mikko Eskelinen & Ben Gersekowski, +0,586sek
4. Shota Abkhazava, +0,619sek
5. Amir Krenzia, +0,778sek

Lamborghini Super Trofeo 2016 Europe, Valencia 1.12.2016, Aika-ajot #2,
AM-luokka
1. Kikko Galbiati, 1,33:402
2. Nouri Shanin, +0,790sek
3. Amir Krenzia, +0,902sek

9. Mikko Eskelinen & Ben Gersekowski, +1,895sek

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo