Ralli 26.07.2017

Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tavoittelevat Nelivetomiesrallin voittoa

Mikko Eskelinen (oik.) ja Arto Kapanen ovat ilmoittautuneet nelivetomiesluokan voittokamppailuun. Kuva: Jani Kekoni

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomen MM-rallin yhteydessä ajaettavassa Nelivetomiesrallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen petäjävetinen luottokartanlukija Arto Kapanen suuntaavat Jyväskylän keskustassa ja Jämsän ympäristössä ajettaville kuudelle pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 101,85 erikoiskoekilometrille luottavaisin mielin.

Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autolla kilpailussa ajava kaksikko saa vastaansa muun muassa rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäen ja vuoden 2015 Suomen MM-rallin N-ryhmän voittaja Janne Erosen, joka on samalla yksi rakkaimmista kilpakumppaneista.

Nelivetomiesralli starttaa perjantaina klo 18.30 Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeella, jonka kilpailijat ajavat ennen Suomen MM-rallissa ajavia autokuntia. Yötauon jälkeen ralli jatkuu viidellä Jämsän eteläpuolella ajettavilla erikoiskokeilla, joita kilpailijat sahaavat MM-sarjaa ajavien tähtikuljettajien jälkeen. Kolmea nopeinta autokuntaa juhlitaan Jyväskylän Paviljongissa sijaitsevalla maalilavalla lauantaina klo 19.

Eskelinen ja Kapanen valmistautuivat kilpailuun Pertunmaalla sijainneella erikoiskokeella, jossa Riku Sepän Dynamo tiimin ylläpitämä WRC-auto kiisi kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa ajavan kuljettajan käsissä. Vuonna 2010 Rallin Suomi Cup mestaruuden voittanut kaksikko starttaa Pihlajakosken, Päijälän ja Ouninpohjan erittäin vaativille erikoiskokeille toiveikkaana – ajatuskuplissa poreilee koko kilpailun voitto.

– Valmistautuminen on mennyt erinomaisesti; vietinhän kolme viikkoa perheeni kanssa Päijännettä ristiin rastiin veneellä ajaen. Maanantaina sitten sipaistiin erittäin haastavaa testipätkää, joka samalla toimi mitä mainioimpana Ouninpohjan erikoiskokeen simulaattorina. Sieltä löydettiin hyvät säädöt autoon – ja myös kuljettajan ranteisiin, joten kyllä tässä luottavaisin mielin kilpailuun startataan; Varsinkin, kun minuuttia myöhemmin reitille lähtee minulle erittäin rakas kilpakumppani Janne Eronen, jolle ei tunnetusti myöskään kelpaa mikään muu kuin Nelivetomiesrallin voitto – samoin kuin minuutti ennen minua ja Artoa reitille lähtevälle rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäelle. Varmasti myös peräämme lähtevällä, hallitsevalla Rallin SM-mitalisti Juha Koljosella sekä 20 muulla kanssakilpailijalla on sanottavansa asiaan, joten nautinnollisen mukavat kilpailut meillä on varmasti luvassa, Eskelinen kertoo.

– Erikoiskokeisiin tutustutaan perjantaina samaan aikaan kun MM-kilpailijat suuntaavat Petäjäveden ja Keuruun rallipoluille. Mitä olen kuullut, niin ajettavat pikataipaleet ovat erinomaisessa rallikunnossa, joten odotukset ovat korkealla. Aikaisempina vuosina olen kilpavauhtia ajanut Harjun, Päijälän ja Ouninpohjan erikoiskokeet – niillä on siis
paljon tuttua. Sen sijaan Pihlajakoski ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten se on kaikille kilpailijoille uutta latua. Lisähaasteita aiheuttaa uudet ns. keinotekoiset hidasteshikaanit ja siten tarkkana pitää olla jokaisen erikoiskokeen ensimetristä lähtien. Uskon, että kun vältetään rengasrikot ja tuodaan auto ehjänä maaliin niin tuloskin voi olla tavoitteidemme mukainen, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomiesrallin vuoden 2015 voittaja Jarkko Nikara ei aja kilpailussa ja vuoden 2016 voittaja Teemu Asunmaa mittaa vauhtiaan WRC2-luokan MM-tähtiä vastaan. Vuonna 2013 Eskelinen ja Kapanen olivat toiseksi nopein autokunta ja vuosina 2014 sekä 2015 he joutuivat keskeyttämään teknisen vian seurauksena. Vuosi sitten Eskelinen kilpaili samanaikaisesti Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailussa Belgiassa.

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli