Ralli 28.02.2016

Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tarrasivat Mikkelin SM-rallissa kiinni SM-hopeasijaan

Tasainen suorittaminen toi neljänneksi korkeimmat SM-pisteet Mikko Eskeliselle ja Arto Kapaselle. Kuva: Jani Kekoni

Mikkelissä ajetussa Ralli SM-sarjan toisessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen nappasivat ns. superautojen luokan neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet ja niiden turvin nousivat 7½ pisteen erolla hopeasijalle ennen keskeyttämään joutunutta Jussi Vainionpäätä.

Vauhdikas kaksipäiväinen, kahdeksan pikataipaleen ja 113 erikoiskoekilometrin mittainen ralli sujui hallitsevan, moninkertaisen Suomenmestari Juha Salon ja hänen kovimman haastajan Jarkko Nikaran sekä norjalaisen MM-sarjaa kiertävän Ole Christian Veibyn komennossa kunnes kuudennella erikoiskokeella Nikara sortui ulosajoon ja joutui jättämään leikin kesken. Maalilipulle saavuttaessa Salo oli ajanut erikoiskokeet 2,3 sekuntia Veibyä nopeammin ja 40,7 sekuntia WRC-autolla ajanutta Ari Vihavaista ripeämmin.

Eskelinen ja kartanlukija Arto Kapanen kiersivät erittäin vaativan rallireitin tasaisen varmasti ajovirheitä vältellen ja dieselimäinen suoritus palkittiin lopulta SM1-luokan neljänneksi korkeimmilla mestaruuspisteillä. Koska hopealla ollut Jussi Vainionpää sortui ulosajoon ja joutui jättämään leikin kesken, nousi Eskelinen ja Kapanen upeasti SM-hopeasijalle heti Juha Salon jälkeen.

– Perjantain pimeässä ajettu erikoiskoe oli myrkkyä, mutta onneksi sitten lauantaina alkoi taas hyvin kulkemaan ja sen myötä tasainen sekä lähes virheetön suoritus palkittiin repullisella SM-pisteitä, jotka riittivät nostamaan meidät hopeasijalle. Tottakai Vainionpään keskeytys auttoi meitä paljon, mutta toisaalta maalissa vasta ne pisteet jaetaan. Juha Salon, Ole
Christian Veibyn ja Ari Vihavaisen vauhtiin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, joten neljäs sija oli tässä kilpailussa meille kuin iso voitto, Eskelinen kertoo.

– Kausi 2016 on alkanut erinomaisesti. Tunturirallin palkintokorokesija sai nyt hyvää jatkoa ja koska vielä Juha Saloa lukuunottamatta muut kovimmat kanssakilpailijat ajoivat ristiin tai keskeyttivät niin sarjatilanne näyttää nyt herkulliselta. Iso kiitos siitä kuuluu yhteistyökumppaneideni lisäksi kartanlukija Arto Kapaselle, Riku Sepän Dynamo rallitiimille sekä ennen kaikkea mekaanikoilleni Matti Hänniselle ja Harri Koskelalle, jotka kaikki ovat voimakkaasti panostaneet tähän projektiin, rata-autoilun kansainvälinen mestari jatkaa.

Ralli SM-sarja jatkuu jo 10 päivän päästä Nilsiässä, jossa edessä on kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen ralli.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli 2016, Mikkeli, SM1-Super4 -luokka, Top-5:
1. Juha Salo & Marko Salminen, Peugeot 208 T16 R5, 57:14,0
2. Ole Veiby & Jonas Andersson, Skoda Fabia R5, +2,3sek
3. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +40,7,sek
4. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +2:30,2sek
5. Ville Ruokanen & Timo Pallari, Mitsubishi Lancer Evolution X, +3:21,7sek

Ralli SM-pisteet 2016, SM1-Super4 -luokka, Top-5:
1. Juha Salo, Peugeot 208 T16 R5, 62½ pistettä
2. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer WRC, 34½ pistettä
3. Jussi Vainionpää, Citroen DS3 R5, 27 pistettä
4. Ville Ruokanen, Mitsubishi Lancer Evolution X, 25 pistettä
5. Mikko Lehessaari, Skoda Fabia R5, 18 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta