Rata-ajo 28.06.2019

Mikko Eskelinen haki rallicross-testeistä vauhtia Italian Lamborghini Super Trofeo -osakilpailuihin

Mikko Eskelisellä on edessään raskas urakka Misanossa. Kuva: FotoSpeedy

Kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Euroopan mestaruussarjassa alkaa nyt todelliset heinäkuun hulinat, kun sarjan kuusi osakilpailua ajetaan seuraavan neljän viikon sisään. Näin hallitsevalla sarjan Aasian mestarilla, jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä on edessään hikinen urakka, joka käynnistyy nyt viikonloppuna Italian Misanon radalla ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa.

Koko Keski-Eurooppaa piinaava 40 lämpöasteen tulikuuma keli on tuonut suuria haasteita myös kuusi viikkoa sitten Englannin Silverstonessa palkintokorokesijoituksen napanneelle sarjan ainoalle suomalaiskuljettajalle sekä hänen brittiläiselle tiimikaverilleen Jake Rattenburylle.

– Valmistautuminen perjantain kahteen vapaaseen harjoitukseen, lauantain aika-ajoihin ja iltakilpailuun sekä sunnuntaiseen kauden neljänteen osakilpailuun on mennyt lähinnä nestetasapainosta huolehtien. Radalla on ajettu epävirallisia harjoituksia, joissa kuljettaja toisensa perään on todennut kilvanajon olevan aivan fysiikan äärirajoilla. Toisaalta nämä olosuhteet eivät minulle ole uusia, koska edellisen kahden kilpailukauden ajan sain runsaasti kokemusta kilpailemisesta vastaavanlaisessa helteessä. Näin tiedän millainen haaste meillä kaikilla on edessä ja siten osaan asennoitua siihen, sekä ennen kaikkea hyödyntää Aasiasta saamani kokemus, Eskelinen kertoo.

Kuusi viikkoa sitten Englannin Silverstonen avausosakilpailussa Eskelinen ja Rattenbury näytti, että saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla kilpailevalla kaksikolla riittää vauhtia taistelemaan sarjan Euroopanmestaruudesta, kun he pystyivät haastamaan tuplavoitot napanneen ranskalaisen Nicolas Gomarin sekä kaksi kakkossijaa ajaneen italialaisen Raffaele Giannonin autokunnat. Niin Mikko kuin Jake tietää, että pienet amatöörimäiset virheet pitää saada pois – ja tuloslista on sen jälkeen toisenlaista luettavaa. Eskelinen valmistautui kilpailuun testaamalla kouvolan Tykkimäen radalla Dynamo tiimin ylläpitämää Mitsubishi Lancer Evolution Rallicross SuperCar -autoa.

– Rallicross on lajina kovassa nosteessa ja siksi halusin saada tuntumaa auton suorituskyvystä sekä taidoistani sen ratissa. Meillä oli erittäin hyvä testipäivä, joka palveli tarkoitustaan eli sain vahvistuksen sille, että ehkäpä olisi aika käydä kokeilemassa myös itse kilpailutoimintaa, ja toisekseen erinomaisesti sain ylläpidettyä ajotuntumaa tätä heinäkuuta ajatellen, jossa nyt seuraavan neljän viikon ajan tahkotaan yhteensä kuusi osakilpailua. Koska taso Lamborhini Super Trofeo EM-sarjassa on kova, tulee meidän välttää virheet joita aikaisemmin Silverstonen osakilpailuissa teimme, koska tiedämme, että vauhtimme riittää ajaa luokkavoitoista, Eskelinen jakaa ajatuksiaan.

Misanon kilpailuviikonlopun ensimmäinen lähtö käynnistyy lauantaina Suomen aikaa klo 23:10 ja sunnuntain kisa starttaa klo 16:40. Näin lauantain ns. keinovalaistuksessa ajettava kilpailu tulee näyttelemään suurta osaa tässä sarjassa, jossa Eskelisen ja Rattenburyn tavoitteet ovat vain ja ainoastaan sen mestaruudessa.

Kumpaakin osakilpailua voit seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo