Ralli 07.02.2017

Mikkelin SM-ralliin ilmoittautuneita huikeat 146 kilpailijaparia

Kauden 2017 ensimmäisen SM-osakilpailun Rovaniemellä voitti Teemu Asunmaa. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

2017 SM Vaakuna-Ralliin ilmoittautui 17 eri luokkaan kaikkiaan 146 kilpailijaparia, joista kahdeksan ajaa kautta aikojen Suomen ensimmäisessä Baltic Rally Trophy -osakilpailussa.

SM-rallikauden kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna-Ralli järjestetään Mikkelissä 17.-18. helmikuuta. Mukana on nyt ensimmäistä kertaa Baltic Rally Trophy -sarja, jota ajetaan muun muassa Virossa, Latviassa, Liettuassa ja nyt myös Suomessa. Baltic Rally Trophy -sarja toimii niin sanottuna yhtenä karsintasarjana European Rally Trophy -kilpailuun, kahdeksan muun sarjan kanssa, ja näiden sarjojen parhaat pääsevät loppukilpailuun taistelemaan European Rally Trophy mestaruuksista.

”Odotuksemme täyttyivät Baltic Rally Trophy -osakilpailuun ilmoittautuneissa, olemme hyvin tyytyväisiä”, tuumaa kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen ja jatkaa: ”Muutenkin kuskikattaus näyttää todella mielenkiintoiselta, kilpailussa tullaan varmasti näkemään kaikissa luokissa äärimmäisen tiukkaa kilvanajoa. Järjestäjän näkökulmasta katsottuna luokkajako näyttää oikein onnistuneelta, kun osanottajia luokkakohtaisestikin on mukavasti. Mukana näyttää olevan kärkikuskit kaikista SM-luokista ja taistelu myös SM-pisteistä tulee taatusti olemaan Mikkelissä tiukkaakin tiukempaa!”

SM1-luokkaan ilmoittautui 25 kuljettajaa, SM2-luokkaan 20 kuljettajaa, SM3-luokkaan 24 ja SM4-luokkaan 15. Suomi Cup -luokkiin ilmoittautui 13 kuljettajaa ja lisäluokkiin yhteensä 41.

Kalusto, jolla kisassa tullaan kilpailemaan, on hyvin mielenkiintoista – yhteensä 11 R5-autoa, joista jopa yhdeksän on Skoda Fabia R5-mallia ja yksi on Peugeot 208 T16 R5. Viivalla nähdään myös neljä WRC-autoa ja jopa 26 R2-autoa!

Teksti: Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli