Ralli 02.12.2016

Mikkelin SM -ralli täysin uusiin ulottuvuuksiin – mukana myös Baltic Rally Trophy

Vuoden 2016 SM Vvaakuna-rallin voittaja Juha Salo ja Narko Salminen. Kuva Tarja Lipsanen

Mikkelin Urheiluautoilijoiden viidestoista peräkkäinen SM Vaakuna-Ralli on nyt saanut mittavammat puitteet kuin yksikään ralli aikaisemmin – rallin yhtenä osana ajetaan FIA:n Baltic Trophy Rally -sarjan osakilpailu. Kansainvälinen autourheiluliitto (FIA) on 30.11. pidetyssä kokouksessaan vahvistanut tulevan vuoden kilpailukalenterin ja tämä Mikkelissä ja sen lähiympäristössä ajettava ralli kuuluu siihen. Osallistujia kilpailuun voidaan jo sarjan nimenkin perusteella odotella varsinkin Baltian maista, ja tulevana vuonna myös Ruotsista.

”FIA:n alaisia rallikilpailuja on ennen tätä Baltic Trophy Rally -osakilpailua ajettu Suomessa vain MM-rallin osakilpailuja Jyväskylän alueella (Neste Ralli) sekä EM-rallin osakilpailuja Lahden alueella (Lahti Historic) joten ison asian äärellä ollaan” kertoo Mikkelin Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Jari Jakonen ja jatkaa ”kaikki osa-alueet meidän rallissamme täyttävät tällaiselle kansainväliselle kilpailulle vaadittavat kriteerit – se on huomattu myös ulkomailla, vuoden 2016 rallissa oli ilmoittautuneita 14 eri kansallisuudesta. Toivotammekin edelleen myös kaikki kansainväliset kilpailijat erittäin lämpimästi tervetulleiksi savolaisen äkkiväärille teillemme”.

”Olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, että pitkäjänteinen työmme on noteerattu, osakilpailun saaminen tänne meille on kova juttu – niin kova juttu ettei sitä oikein vielä ymmärretäkään” tuumaa SM Vaakuna-Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen ja lisää ”Se on kova juttu meille, mutta eritoten koko Suomen autourheilulle. Haave kansainvälisestä rallista on ollut olemassa meillä jo pitkään, ja nyt se konkretisoituu – Baltic Rally Trophy -sarjan järjestäjät ovat itse ottaneet meihin yhteyttä eli toive järjestää osakilpailu täällä meillä on lähtenyt järjestäjältä itseltään, ja siihen toiveeseen nyt pääsemme vastaamaan.”

”Baltic Rally Trophy -sarjan osakilpailun saaminen meidän SM -rallin yhteyteen on kyllä todella hieno juttu, kyllä pitää ylpeä olla reitistä ja kaikista järjestelyistä –  on ilo olla osana tekemässä tätä rallia” tuumaa SM Vaakuna-Rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen ja jatkaa ”nyt vain kovasti toivotaan talven olevan järjestelyille suotuisa”.

Autourheilun kansallisen kattojärjestö AKK-Motorsport ry:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank on myös todella tyytyväinen Baltic Rally Trophyn rantautumisesta Suomeen:

”On todella hienoa, että pääsemme pitkän tunnustelun jälkeen konkreettisesti avaamaan yhteistyön Baltian maiden kanssa rallissa näin korkealla tasolla. Meillä suomessa lajilla on todella vankat perinteet, mutta vaikka Baltiassa perinteet ovat lyhyemmät, on maissa todella kova intohimo rallia kohtaan. Tämä yhteistyö joka nyt Mikkelissä alkaa, avaa toivottavasti portteja myös laajempaan kanssakäymiseen eri maiden lajiliittojen, järjestäjien ja kilpailijoiden välillä. Baltia on etäisyydeltään kuitenkin varsin lähellä, ja tarjoaa aivan uutta kulttuuria ja markkina-aluetta rallin osalta”

SM Vaakuna-Ralli ajetaan Mikkelissä ja sen lähiympäristössä tulevan vuoden helmikuun 17. ja 18. päivä, yhdeksän erikoiskoetta, kaksi perjantaina ja seitsemän lauantaina – erikoiskoekilometrejä yhteensä hieman alle 130. ”Mikkelin raviradalla ajettava perjantai-illan yleisöerikoiskoe – Super EK – on ainutlaatuinen spektaakkeli ennen kokemattomine oheisohjelmineen, paikalle kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin. Olemme myös yhdistäneet voimamme Mikkelin oman liigalätkäjoukkueen, Jukurien kanssa – samalla lipulla perjantaina SM -rallia ja lauantaina liigalätkää. Majoitukset kannattaa varata hyvissä ajoin, tulijoita on!” Hannu Hulkkonen muistuttaa.

Baltic Rally Trophy -sarjaa ajetaan mm. Virossa, Latviassa, Liettuassa, ja nyt myös Suomessa. Baltic Rally Trophy -sarja toimii ns. yhtenä karsintasarjana European Rally Trophy -kilpailuun, kahdeksan muun sarjan kanssa, ja näiden sarjojen parhaat pääsevät loppukilpailuun taistelemaan European Rally Trophy mestaruuksista. Vuonna 2016 tämä loppukilpailu ajettiin Itävallassa hieman marraskuun puolivälin jälkeen.

Lisätietoja 2017 SM Vaakuna-Rallista löytyy myös osoitteesta www.vaakunaralli.fi sekä www.facebook.com/vaakunaralli

Teksti: 2017 SM Vaakuna-Ralli tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli