Rallisprint 17.07.2017

Mika Perttula säväytti Future Cupin osakilpailuissa Botniaringillä

Mika Perttula. Kuva: Jani Kekoni

Jurvan Botniaringin moottoriradalla ajetussa Future Cup -asvalttisprintsarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa yleisölle oli nähtävää ja koettavaa kaikissa moottoriurheilun muodoissa, kun kilpailun huoltoalueella vallitsi monenmoisia tunteita suuresta ilosta dramaatikan aiheuttamiin synkkiin pettymyksiin. Ilmojen herran siunatessa tapahtumaa makoisasti taivaalla killittäneen auringon paisteella, sekä niukasti hellerajan alapuolisella lämpötilalla, sai yhteensä 123 kilpailijaa mitata paremmuuttaan kuumalla, kuivalla ja moottoriradan koostumuksen omaisella pikipinnalla.

3,7 kilometrin mittaisella ja nautinollisen vauhdikkaalla, sekä ennen kaikkea jouhevalla radalla kokkolalainen Skoda Octavia WRC kuljettaja Jarmo Autio, mäntsäläläinen Mitsubishi Lancer Evolution VI kuljettaja Mika Myllylä ja samanlaisella autolla ajanut Jukka Tenho hallitsivat 4-veto Cupin tapahtumia. Sen sijaan kaksivetoisissa oli vain yksi kuningas, kun Mika Perttula piiskasi takakulmista ruopivaa Toyota Corollaansa kummankin kilpailupäivän 2-veto Cupin nopeiten. Erityismaininnan Perttula ansaitsee toisen kilpailupäivän suorituksella, jolla heltisi koko kilpailun kolmanneksi nopein aika, ja taakse jäi yhteensä 18 turboahdetulla nelivetoisella autolla ajanutta kanssakilpailijaa. Täyden pistepotin siivittämänä Perttula pitää kolmen sarjapisteen turvin hallussaan kaksivetoisten kärkisijaa, ja nousi samalla Cuppikunkun sarjajohtoon tasapistein nuorten luokkaa mennen ja tullen hallitsevan Oskari Heikkisen kanssa. Huomioitavaa oli myös se, että kaksivetoisissa mänttäläinen Jasu Saarinen nousi kolmannelle sijalle, vain pisteen hopeamies Marko Perttulaa perässä.

4-veto Cupissa sarjajohtaja Jarmo Autio on onnettarenkin kanssa erinomaisissa väleissä, kun kytkinrikko pilasi vain toisen kilpailupäivän viimeisen kierroksen, ja näin hän sunnuntain kilpailun ensimmäisen kierroksen ajalla nautiskeli jälleen yhden täyden pistepotin. Aution lähes jo ratkaisevan tuntuista karkumatkaa siivitti kovimman kanssakilpailija Mika Myllylän ajatuminen moottorimurheisiin, ja sen myötä tyytyminen jäännöspisteisiin. Saman kohtalon koki myös ralliautoluokassa ajanut Toni Kuortti, joka saapui maalilipulle öljyisen kitkerän savun säestämänä. Näin Autio on tukevassa 12 pisteen johtoasemassa, kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

4-veto Cupissa vahvan nousun teki myös senioriluokan nopein Matti Santti, joka nousi viidenneksi ennen sunnuntain kilpailun voittanutta Jukka Tenhoa. Sarjapisteissä Kuortti, Myllylä, Tenho ja Santti käytännössä pystyvät tavoittamaan Aution vain, mikäli kokkolalaisen Skoda Octavia WRC auto jättää jäljellä olevissa osakilpailuissa konkarikuljettajan reitin varrelle. Sama pätee myös nuorten luokassa, jossa Oskari Heikkinen paukuttelee henkseleitään huikeassa 22 pisteen johtoasemassa.

Joukkuekilpailussa Mika ja Marko Perttulan sekä Juha-Pekka Pesosen Power Oil Team on vain pisteen perässä Mikko ja Tiina Lassilan sekä Tarmo Ollilan Team Nordpeakin tiimiä. Eikä huonosti mene myöskään Jari Lamminsivun, Aki Mansikkamäen ja Marjo-Riitta Lundenin luotsaamalla Hämeen Hurjilla, jotka ovat vain viisi pistettä Team Nordpeakia perässä.

Future Cup asfalttisprintsarja jatkuu jo reilun kahden viikon päästä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lapinlahdella ajettavassa Radio Sandels Future Cup kilpailuviikonlopulla. Jurvan Botniaringin tapahtumat näkyvät C More Max televisionkavalla torstaina 27.7.2017 klo 21:00.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint