Rallisprint 02.09.2017

Mika Myllylä uusi Fixus-rallisprintin voiton

Mika Myllylä oli voitokas lauantaina. Kuva: Eero Wihuri

Orimattilalainen Mika Myllylä voitti lauantaina Vihdin Nummelassa järjestetyn Fixus-rallisprintin. Tehokasta noin 600-hevosvoimaista nelivetoista ja turboahdettua Mitsubishi Lanceria käskyttävä Myllylä ajoi kolmen kierroksen kilpailussa voittoajan 1.42,32 viimeisellä kierroksella. Kilpailu ajettiin noin 2,2 kilometriä pitkällä asvalttiradalla.

Toiseksi ajoi anjalankoskelainen, myöskin väkivahvaa Mitsubishi Lanceria ajava Jukka Tenho. Hänen paras aikansa oli 1.43,10, ja se syntyi toisella ajokierroksella. Tenho jäi Myllylästä vain 0,78 sekunnin kymmenystä.

Kolmanneksi yleiskilpailussa ajoi etuvetoisella Opel Corsalla kilpaileva vantaalainen Vesa Huupponen. Hänen aikansa oli 1.47,96.

Mika Myllylä voitti Fixus-rallisprintin myös viime vuonna. Hän olikin kilpailun jälkeen erittäin tyytyväinen uusittuaan voittonsa.

– Kilpailu sujui juuri suunnitelmien mukaan, ei ollut minkäänlaisia huolia, hän iloitsi.

– Viimeisellä kierroksella pyrin parantamaan aikaani reilusti, mutta aika parani vain 0,06 sekunnin kymmenystä. Viimeisellä kierroksella oli sen verran liukasta, etten päässyt kovempaa.

Myllylälle kuluva vuosi on ollut hyvä. Hän on ajanut 12 asvalttirallisprinttiä, joista hän on voittanut kahdeksan ja kerran hän on ollut toinen.

Jukka Tenho oli kahden kierroksen jälkeen vain noin 0,6 sekuntia Myllylää perässä. Viimeiselle kierrokselle hän lähti yrittämään voittoaikaa, mutta yritys päättyi keskeytykseen radan ensimmäiseen kaarteeseen.

– Ajoin ylikovaa ensimmäiseen mutkaan ja jarrutus meni pitkäksi. Sitten mentiin keula edellä lippusiimojen alle, kierros oli pilalla. Yritystä vain oli liikaa.

Vesa Huupponen näytti yleiskilpailun kolmannella sijallaan, että etuvetoisellakin autolla ehtii nelivetoisten mukana.

– Ei hassummin mennyt, hän myhäili kilpailun jälkeen.

– Ajoni sujui kierros kierrokselta paremmin. Oli mukava ajaa, kun kaikki asiat sujuivat kuten pitkin.

Junioreiden nopein oli Ville Hyytiäinen, toinen Mirko Kykkänen ja kolmas Mika Salonmaa.

Kaisa Sistonen oli naisten luokan nopein ja Jere Salo voitti juniorit.

Vihdin Urheiluautoilijoiden Fixus -rallisprint oli osa virallista Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumassa kunnioitettiin suomalaisten maineikasta autourheiluosaamista ja perinteitä. Kilpailutapahtuman aloitti rallilegenda Simo Lampinen, joka kiersi radan sinivalkoisella Saab 96 V4 -ralliautolla. Lampinen nautti päästessään ajamaan runsaslukuisen yleisön eteen.

– Oli aivan fantastista päästä ajamaan minulle niin rakkaalla Saabilla tällaisessa tapahtumassa. Yleisöä oli mahtavasti paikalla. On hienoa, että tällaisella tapahtumalla kunnioitetaan suomalaisia autourheilijoita, sillä maailmalla suomalaiset tunnetaan autourheilukansana.

Täydelliset tulokset löytyvät täältä.

Rallilegenda Simo Lampinen avasi kilpailun virallisella Suomi 100 -tapahtuman näytösajolla sinivalkoisella Saabilla. Sinivalkoisella Saabilla Lampinen voitti Jyväskylän Suurajot vuonna 1972.

Simo Lampinen yhdessä rallin vuoden 1984 junioreiden suomenmestari Pertti Laakson kanssa. Laakso toi näytösajoon kaksitahtisen Saab 96 -auton, jollaisella Lampinen voitti Jyväskylän Suurajot vuonna 1963 ja 1964. Kuva: Eero Wihuri

Simo Lampinen avasi lauantain kilpailun sinivalkoisin tunnelmin. Kuva: Eero Wihuri

Teksti: Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint