Rallisprint 19.06.2017

Mika Myllylä nopein Nokian Future Cup asfalttisprinteissä – Oskari Heikkinen karkasi Cuppikunkun kärkeen

Mika Myllylä oli nopein molemmissa osakilpailuissa. Kuva: Jani Kekoni

15. juhlavuotta viettävän ja kokonaan asfaltilla ajettavan Future Cup rallisprintsarjan kilpailukauden toinen viikonloppu ajettiin Nokian Moottoriradalla, jossa runsaslukuinen yleisö sai erinomaisessa kesäsäässä nautiskella vauhdin hurmasta.

Teknisesti erittäin haastava ja runsaasti korkeuseroja sisältänyt rata tarjosi mitä mainioimmat olosuhteet 132 kilpailijalle heidän ajaessa maineen ja kunnian lisäksi ehkäpä koko Suomen rallisprint historian arvokkaimmista palkinnoista, kun kilpailujärjestäjä Nokian Urheiluautoilijoiden yhteistyökumppani antoi huikean määrän erittäin käyttökelpoisia tuotepalkintoja noin 35000 euron edestä.

Kaksi erillistä osakilpailua sisältänyt viikonloppu lähti käyntiin helteisessä säässä, jossa orimattilalainen Mika Myllylä kirjasi nimensä historiaan ollen koko porukan nopein turboahdetulla nelivetoisella autollaan. Sama käskytys jatkui myös sunnuntaina, jossa Myllylä nappasi asfalttikauden kolmannen voiton ja nousi 4-veto Cupissa kolmen parhaimman joukkoon. Aikaisemmin Raaseporissa ajetussa ensimmäisessä kilpailuviikonlopussa WRC-autolla häikäissyt Jarmo Autio näytti, ettei menestys ollut sattumaa ja hän oli jälleen junioreiden nopein. Sen myötä johtaa kuuden pisteen turvin 4-veto Cupia.

Kaksivetoisissa Mika Perttula oli enemmän kuin hurjassa vauhdissa kun hän piiskasi Toyota Corolla autoaan täysien 2-veto Cup-pisteiden lisäksi kilpailujen kolmanneksi ja viidenneksi nopeimmat suoritukset, jättäen taakseen nipullisen nelivetokuljettajia. Luokkavoitoillaan Perttula nousi yhden pisteen turvin 2-Veto Cupin kärkeen ja pudotti 15-vuotta sitten Suomen ensimmäisen asfalttisprintsarjan mestari Jarmo Suokon toiseksi.

Nuorten Cupissa Oskari Heikkiselle ei löydy pysäyttäjää kun hän neljän luokkavoiton myötä on jo sipaissut 16 pisteen karkumatkalle. Täydellisesti alkaneen kilpailukauden seurauksena nuorukainen johtaa 13 pisteellä Cuppikunkkua ennen asfalttisprinttien konkarikuljettaja Vesa Huupposta ja 15 pisteellä tasaisesti ralliautoluokassa menestynyttä Toni Kuorttia.

Kilpailussa nähtiin myös suurta draamaa kun toisena kilpailupäivänä ensimmäisellä kierroksella teknisestä murheesta kärsinyt nelivetoluokan kärkikuljettaja Toni Ahola latasi kaiken peliin toiselle kierrokselle. Koko kilpailun viimeisenä kilpailijana reitillä ollut Ahola ei kuitenkaan koskaan saapunut maalilipulle, kun hänen turboahdettu nelivetoinen Mitsubishi Lancer Evolution VII auto karkasi metsähallituksen puolelle, ja näin hänen kohtalona oli tyytyä jäännöspisteisiin.

Joukkuekilpailussa Mika Perttulan, Juha-Pekka Pesosen ja Marko Perttulan Power Oil Team kiilasi kärkipaikalle, ja neljän pisteen turvin pitää kärkisijaa hallussaan ennen Jari Lamminsivun, Aki Mansikkamäen ja Marjo-Riitta Lundenin Hämeen Hurjia. Kilpailukaudesta toiseen kaksivetoisten kärjessä ajanut HSH-Motorsport tipahti tuloslistalla alaspäin, kun ensimmäisenä kilpailupäivänä Harri Hietala leiskautti BMW M3 Compact -autollaan kilpailun pisimmän hypyn, jonka alastulossa kilpurin öljypohja rusahti rikki. Yötauon aikana suoritetut korjaustoimenpiteet eivät kuitenkaan kestäneet ja näin he tipahtivat kärkisijoilta kuudenneksi.

Future Cup asfalttisprintsarja jatkuu heinäkuun puolivälissä Jurvan Botniaringillä, jossa kiivas kilvanajo jatkuu kahden osakilpailun turvin 3,7 kilometrin mittaisella reitillä.

FUTURE-CUP 2017 sarjatilanteet 4/10 osakilpailun jälkeen:

4-Veto Cup, top-5:
1. Jarmo Autio, Skoda Octavia WRC, 60 pistettä
2. Toni Kuortti, Mitsubishi Lancer Evolution VII, 54 pistettä
3. Mika Myllylä, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 54 pistettä
4. Jukka Tenho, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 51 pistettä
5. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution IV, 48 pistettä

2-Veto Cup, top-4:
1. Mika Perttula, Toyota Corolla, 56 pistettä
2. Jarmo Suokko, BMW 316 Compact, 55 pistettä
3. Vesa Huupponen, Opel Corsa, 54 pistettä
3. Aki Mansikkamäki, Toyota Starlet, 54 pistettä
3. Heikki Leinonen, Honda Civic Type-R, 54 pistettä
3. Timo Rajala, Honda Civic, 54 pistettä
4. Marko Perttula, Ford Fiesta, 53 pistettä

Nuoret, top-4:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 62 pistettä
2. Niko Ahola, Toyota Corolla G6, 46 pistettä
3. Rasmus Tuominen, Suzuki Swift Sport, 41 pistettä
3. Jeremias Salomäki, Suzuki Swift GTi, 41 pistettä
4. Roope Suomalainen, Suzuki Swift GTi, 39 pistettä

Cuppikunkku, top-5:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 98 pistettä
2. Vesa Huupponen, Opel Corsa, 86 pistettä
3. Toni Kuortti, Mitsubishi Lancer Evolution VII, 84 pistettä
3. Jasu Saarinen, BMW M3, 84 pistettä
4. Mika Perttula, Toyota Corolla, 84 pistettä
5. Timo Rajala, Honda Civic, 84 pistettä

Joukkuekilpailu, top-5:
1. Power Oil Team (Mika Perttula, Juha-Pekka Pesonen, Marko Perttula), 223
pistettä
2. Hämeen Hurjat (Jari Lamminsivu, Aki Mansikkamäki, Marjo-Riitta Lunden),
219 pistettä
3. Team Nordpeak (Tarmo Ollila, Mikko Lassila, Tiina Lassila), 219 pistettä
4. Kokkolan Vetomiehet (Kari Heinua, Jarmo Autio, Sami Mukkala), 211
pisttettä
5. Team Malmisepeli (Oskari Heikkinen, Heikki Leinonen, Markus Juntunen),
205 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint