Ralli 01.02.2019

Mika Lemmetti lähtee tavoittelemaan menestystä F-rallisarjasta

Mika Lemmetti. Kuva: Samu Ekman

Mika Lemmetti aloitti autourheilu-uransa rallisprintin nuorten luokasta vuonna 2005, ensimmäisen rallinsa laihialainen ajoi syksyllä 2007, se päättyi lapualaiseen ojaan. Ensimmäinen voitto rallissa tuli seuraavana talvena, mutta rallikokeilu jäi muutaman kauden mittaiseksi. 

Vuonna 2011 Lemmetti siirtyi täysin rallisprintin pariin, ajoi kärkivauhtia useamman kauden ja saavutti Suomen mestaruuden kaudella 2017, viime vuonna kaulaan ripustettiin hopeaa. Toistaiseksi viimeisen rallisprintkauden aikana ajatus paluusta ralliin alkoi heräämään, ja voittoisa kokeilu Pohjanmaa Rallissa vahvisti ajatuksia.

Tällä kaudella Lemmetti ajaa F-Rallisarjaa, sekä alustavissa suunnitelmissa on vielä hypätä mukaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaan. Kauden aikana kilpailuja kertyy kymmenkunta, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti. Tulikaste on tulevana viikonloppuna Hankasalmella, kun Lemmetti starttaa viiden osakilpailun mittaiseen sarjaan kartanlukijanaan maailmallakin nuotteja lukenut Eetu Hellsten. Tuttu kaksikko palaa yhteen, Hellsten aloitti kartturinuransa juuri Lemmetin kyydistä Pohjois-Häme rallissa vuonna 2010.

– Rallisprint on hieno laji, mutta vuosien kiertämisen ja mestaruuden lopulta tultua alkoi nälkä hiipumaan. Pohjanmaa Rallin kokeilu Bemarilla antoi sen viimeisen kipinän, ja nyt, lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen ollaan matkalla kohti ensimmäistä sarjakilpailua, Lemmetti kertoo.

Autona Lemmetillä on BMW M3. Testikilpailuna ajettu ralli Piippolassa sujui kohtalaisesti, mutta autossa ilmeni odottamattomia ongelmia.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella auto toimi ja ajokin sujui, kisan alkuosaan olen tosi tyytyväinen. Viimeisellä pätkällä autoon tuli mystinen käyntihäiriö, joka pilasi muuten hyvin sujuneen treenikisan. Auto laitettiin tutkinnan alle, ja lopulta Samuli Saarimaa sai vian paikannettua, joten suuret kiitokset Samulille, kun saatiin tiukan aikataulun puitteissa kone kuntoon.

Tavoitteena Lemmetillä on ajaa mestaruudesta, vaikka varovaisin ajatuksin Hankasalmelle lähdetäänkin.

– Nuottikokemusta ei juuri ole, ja autokin on uusi, mutta täysillä mennään. Taso vaikuttaisi olevan todella kova, joten vaati kympin suorituksen jos aikoo ajaa kärjessä, Lemmetti päättää.

Revontuliralli alkaa lauantaina klo 11:01, kun ensimmäinen kilpailija lähtee Hankasalmen torilta kohti avauserikoiskoetta. Maaliin Lomakeskus Revontulen pihaan kilpailijoita odotetaan illansuussa klo 18:15 alkaen.

Kilpailun etenemistä voit seurata lähes reaaliajassa tästä linkistä.

F-Rallisarja 2019

02.02. Revontuliralli, Hankasalmi
23.02. Kuhmoisten Sora Ralli, Kuhmoinen
08.06. 4. Toivakka Ralli, Toivakka
21.09. Jari-Pekka Ralli, Heinola
05.10. Laihia Ralli, Laihia

RSJM 2019

19.1. Säästöpankki Ralli, Iisalmi
15.-16.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola (Ralli SM -osakilpailun yhteydessä)
24.-25.5. SM Riihimäki Ralli, Riihimäki (Ralli SM -osakilpailun yhteydessä)
30.-31.8. SM Oili Jalonen ralli, Laitila (Ralli SM -osakilpailun yhteydessä)
12.10. XLIII Rantaralli, Varsinais-Suomi

Lemmetti Racing
Facebook, Instagram

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli