Ralli 04.02.2019

Mika Lemmetti joutui keskeyttämään F-rallisarjan avauskilpailussa

Tekninen vika pilasi Mika Lemmetin kisan Hankasalmella. Kuva: Samu Ekman

F-rallisarjan avausosakilpailu ajettiin viikonloppuna Hankasalmella. Laihialainen Mika Lemmetti osallistui Revontuliralliin kartturinaan Eetu Hellsten, mutta hyvin alkanut kisa katkesi kolmannelta sijalta, kun Bemarin laturi lopetti toimintansa.

Täksi kaudeksi rallisprintin ralliin vaihtanut Lemmetti aloitti vauhdikkaasti, hän jäi ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajasta vain reilun sekunnin ja oli toiseksi nopein.

– Ykkönen oli leveää ja nopeaa tietä, lähti heti tulemaan ihan hyvin, Lemmetti kertasi.

Toinen erikoiskoe oli pienempää tietä, siellä Lemmetti jäi kärkiajasta kymmenen sekuntia, kokonaistilanteessa sijoitus oli nyt kolmas. Edessä oli kilpailun pisin erikoiskoe, ja alkava vaiva ilmoitteli jo itsestään.

– Huomattiin kakkosella, että jännite alkaa laskemaan. Kolmannella EK:lla oli pituutta lähes 19 kilometriä, sen aikana jännite hiipui jo olemattomiin, ja lopullinen niitti tuli kun päästiin melkein huoltoon saakka. Meillä ei ollut uutta laturia mukana, ja vaikka se olisikin jostain löytynyt, sitä ei olisi ehtinyt huoltajan puitteissa vaihtaa, joten jouduttiin heittämään pyyhe kehään. Harmitti ihan vietävästi, oli jo kisaan valmistautuessa sattunut kaikenlaista, ja kun lopulta päästiin ajamisen makuun, tuli tämä episodi. Positiivisena asiana reissusta jäi käteen vauhti, jatketaan menoa seuraavassa osakilpailussa, Lemmetti päättää.

F-rallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan 23. helmikuuta Kuhmoisissa.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli