Road Racing 03.05.2018

Mika Kallio tekee paluun viikonloppuna ”Hienoa päästä taas kisaympyröihin”

Mika Kallio palaa kilparadoille puolen vuoden tauon jälkeen, kun edessä on miehen ensimmäinen villin kortin kilpailu tällä kaudella. Kuva: Inka Isotalo

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio palaa sorvin ääreen tulevana viikonloppuna, kun MotoGP-kausi jatkuu Espanjan Jerezissä ajattavalla MM-osakilpailulla.

MotoGP-kauden neljäs ja Euroopan ensimmäinen osakilpailu tuo viikonloppuun suomalaisittain lisäjännitystä, kun viivalle asettuu KTM:n testikuljettaja Mika Kallio. Suomalainen palaa nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin sitten viime marraskuussa ajetun Valencian osakilpailun.

– Totta kai on hienoa palata taas kisaympyröihin, mutta on tietysti aina jonkinnäköinen kysymysmerkki, missä valmiudessa itse on. Takana on pitkä tauko, joten eihän oma valmistautuminen ole optimaalinen verrattuna muihin kuskeihin, joilla on kisarytmi päällä, Kallio pohtii.

Mies ei kuitenkaan halua miettiä liikaa muiden etulyöntiasemaa.

– Olihan se samanlainen tilanne viime vuonnakin ja hyviä tuloksia tuli silti. Tämä ei ole ideaali tilanne, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet lyödä muut Kotari-kuskit ja jos kaikki menee putkeen, niin voidaan yltää jopa top-kympin lähelle.

Edes lähelle kymmenen parhaan joukkoon pääsy olisi Kalliolta erittäin hyvä tulos, sillä alkukauden kolmessa osakilpailussa KTM:n kilpakuskeilla Pol Espargarolla ja Bradley Smithillä on ollut vaikeuksia yltää edes pistesijoille.

– Alkukausi on ollut Kotarille hieman odotettua vaikeampi uuden kaluston kanssa. Talven aikana muiden tehtaiden kehitystyö on ollut huimaa ja meillä edistys on ollut hieman hitaampaa, kun takamatkalta tullaan toisiin tehdastiimeihin verrattuna.

Tuleva viikonloppu tuleekin olemaan mielenkiintoinen myös Kallion pyörän suhteen. Alkuvuoden testien sekä viime viikon Mugellon testien pohjalta pyörään on tehty muutoksia, ja ensimmäinen kisa kertoo paljon pyörän kilpailukyvystä tositilanteessa.

– Käyttämäni pyörä tulee eroamaan tehdaskuskien pyöristä monilta osin, ja tämän viikonlopun jälkeen olemme viisaampia siitä, mihin suuntaan kehitys on mennyt.

Viikonlopuksi Jereziin on luvattu poutasäätä, mikä sopisi hyvin Kalliolle.

– Meille olisi mahdollisimman tärkeää, että keli pysyy hyvänä, jotta saataisiin kokemusta uuden pyörän kanssa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Vaikka alkukauden kaukokisat ovat olleet Kotarille vaikeita, niin uskon, että Jerezissä tulostaso voisi nousta. Jos pystyn lyömään kilpakuskit, niin sitten voi ainakin sanoa, että viikonloppu oli onnistunut, Kallio hymähtää.

Jerezin osakilpailun aika-ajot MotoGP-luokan osalta starttaavat lauantaina Suomen aikaa klo 15.10 ja kilpailu sunnuntaina klo 15.00.

Teksti: Mika Kallion Tiedotus

Suomen Lapissa uuteen kauteen latautuva Kallio: ”Edessä tärkeät testit”

Mika Kalliolle viisi villin kortin MotoGP-kisaa ensi kaudeksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing