Road Racing 01.07.2017

Mika Kallio hyvistä asetelmista Saksan MotoGP-kilpailuun

Mika Kallio on päässyt pitkästä aikaa taas tositoimiin. Kuva: Heidi Koivunen

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn ykkösnimi Mika Kallio on tyytyväinen suoritukseensa Saksan MotoGP-osakilpailun aika-ajossa ja lähtee toiveikkain mielin huomenna ajettavaan MM-osakilpailuun.

Saksan Sachenringin rata oli juuri niin haastava kuin ennakkoon odotettiin, sillä uusi asfaltti ja jatkuvasti muuttuva sää hankaloittivat aika-ajoa. Tiimit kamppailivat rengasvalintojen kanssa ja samassa tilanteessa oli myös Mika Kallio, joka ajoi kuivalla kelillä erinomaisen suorituksen ollen MotoGP-luokan neljänsien harjoitusten 11:s. Aika-ajossa Kallio ajoi viimeisellä vedolla parhaimman ajan, jolla hän oli 17.

”Olimme jo kuivalla kelillä varsin hyvässä vauhdissa ja märällä olemme vielä parempia. Hiukan harmittaa, että [Hector] Barbera hidasteli edessäni tuolla viimeisellä nopealla, sillä siinä meni hiukan aikaa. Sen näkee sektoriajoistakin”, Kallio sanoo.

Nappiin onnistuneella kierroksella Kallio olisi voinut peitota tiimikaverinsa, mikä tietenkin hiukan harmittaa. Koko viikonlopun tavoitteena on ollut olla heidän edellään, eikä se nyt onnistunut.

”Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikonlopun antiin tähän mennessä, sillä olemme varmasti saaneet hiukan puskettua tuota kisatiimiäkin kovempaan vauhtiin, mutta olisihan se ollut kiva olla heidän edellään.”

KTM-kuljettajista Bradley Smith oli aika-ajon 15:s ja Pol Espargaro seitsemäs.

Kallio ja hänen edustamansa KTM:n testitiimi ajavat tämän kauden ensimmäistä kilpailua ja moni asia hakee vielä paikkaansa. Tulokset ovat kuitenkin tavoitteiden mukaisia ja toimintaa menee eteenpäin koko ajan.

”Meidän pitää ajatella hiukan pidemmälle eteenpäin asioita ja varmistaa esimerkiksi rengasvalinnat hiukan aikaisemmin kuin kisatiimi tekee, mutta kaiken kaikkiaan asiat ovat menneet mukavasti ja olen tyytyväinen siihen, että vauhti on kunnossa ja ajaminen sujuu”, Kallio kertoo.

Huomiseen kilpailuun Kallio lähtee levollisin mielin. Sääolosuhteista ei ole varmuutta, mutta tieto siitä, että vauhtia on sekä kuivalla että märällä, piristää suomalaisen mieltä. Sadekelillä tulos saattaisi olla parempi, mutta riskit ovat myös huomattavasti suuremmat.

”Tiedämme aika tarkkaan mihin meidän vauhti riittää, joten jos saamme muutaman pisteen, se on hyvä. Sadekelillä homma tietenkin muuttuu ja mahdollisuutemme paranevat. Silloin virheiden mahdollisuus kasvaa, mutta kuten nyt näimme, vauhti on paljon kilpailukykyisempää. Kyllä minä sen sadekelin puolelle kallistun, jos kelin saisin valita.”

Kallio on jo aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen tiimikaverien peittoamisen, eikä tilanne ole siitä muuttunut mihinkään.

”Totta kai tuloslistalla pitäisi heidän eteensä asettua. Se on ihan selvä homma”, Kallio naurahtaa.

MotoGP-kilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina kello 15.00 Suomen aikaa. Kilpailu näytetään C More -kanavalla.

Aika-ajo tulokset MotoGP, Sachenring, Saksa

1. Marc Marquez, ESP, Repsol Honda Team (RC213V)

2. Danilo Petrucci, ITA, Octo Pramac Racing (Desmosedici GP17)

3. Dani Pedrosa, ESP, Repsol Honda Team (RC213V)

4. Cal Crutchlow, GBR, LCR Honda (RC213V)

5. Jonas Folger, GER, Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1

…17. Mika Kallio, FIN, Red Bull KTM Factory Racing (RC16)   

Teksti: Mika Kallion Tiedotus

Mika Kallio innokkaana Saksan MotoGP-kisaan

Mika Kallion blogi: ”Tavoitteena lyödä tallikaverit ensi viikon Saksan GP:ssä”

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing